ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Γλυπτικός Λόγος» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τη Δευτέρα

«Γλυπτικός Λόγος» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τη Δευτέρα

Η τρίτη εκδήλωση της δράσης «Γλυπτικός Λόγος» θα γίνει τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 στο Αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Τη συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε με επιτυχία τo Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το καλοκαίρι, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος, με την παρουσίαση του έργου «Δύο Νύμφες» του αείμνηστου Θύμιου Πανουργιά.

Σύμφωνα με τη δράση, το έτος ορόσημο στην ιστορία του Μουσείου, που είναι το 2016, καθώς συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του, θα παρουσιάζεται κάθε δύο μήνες στο Αίθριο ένα αντιπροσωπευτικό έργο κορυφαίου Έλληνα γλύπτη. Παράλληλα, επιλέγεται από τον καλλιτέχνη ένα γλυπτό της μόνιμης έκθεσης, το οποίο κατά την άποψή του συνδιαλέγεται με το σύγχρονο γλυπτό και θα παρουσιάζεται από αρχαιολόγο του Μουσείου.

Η γλυπτική έκφραση δεν έχει εξαντληθεί στην αφήγηση της αρχαίας γλυπτικής αλλά παραμένει για τη χώρα μας ένας ουσιαστικός και οικείος τρόπος αναζήτησης του πνευματικά ουσιώδους. Ο γλυπτικός λόγος είναι παρηγορητικά παρών και οι Έλληνες τον περιβάλλουν διαχρονικά με αγάπη.

Η γλυπτική συμπυκνώνει στην ύλη όχι μόνο το λόγο, αλλά και το υπερβατικό της ελληνικής σκέψης, στοχεύοντας στην οπτική αντιληπτικότητα των ιδεών, των αξιών και των συναισθημάτων. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου www.namuseum.gr και στο τηλέφωνο 2132144891.