Πέθανε η Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου

Πέθανε η Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου

Newsbomb

Έφυγε από τη ζωή, χθες, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, η Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου, σύζυγος του αείμνηστου Στέλιου Παπαδημητρίου (δικηγόρου και πρώην προέδρου του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης») και μητέρα τριών παιδιών, του Αντώνη Παπαδημητρίου, νυν προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, του Γιώργου Παπαδημητρίου , Πολ. Μηχανικού ΕΜΠ και του Δημήτρη Παπαδημητρίου, μουσικοσυνθέτη.

Η Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου, το γένος Κρασάρη, γεννήθηκε το 1930 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Μαθήτευσε στο ιστορικό «Αβερώφειο Παρθεναγωγείο», το οποίο διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στα ελληνικά γράμματα από τον 19ο μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα.

Απέκτησε πτυχίο Αγγλικής φιλολογίας (Β.Α.) από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Το 1953 παντρεύτηκε τον, επίσης Αλεξανδρινό και μαθητή του «Αβερώφειου», Στέλιο Παπαδημητρίου, δικηγόρο και στενό συνεργάτη του Αριστοτέλη Ωνάση και μετέπειτα πρόεδρο του «Ιδρύματος Ωνάση».

Η Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου ανέκαθεν έτρεφε μεγάλη αγάπη για τις τέχνες και για τη λογοτεχνία - πάντοτε έγραφε κείμενα, διάβαζε, κρατούσε σημειώσεις.

Ο θάνατος του συζύγου της το 2005, την οδήγησε στο να αναπτύξει μια έντονη συγγραφική δραστηριότητα, εκδίδοντας τρία πολύ επιτυχημένα βιβλία από τις Εκδόσεις «Καστανιώτη»: «Τζέντα» 2008, «Αλεξάνδρεια - Αθήνα» 2010, «Παράλληλοι δρόμοι» 2011.

Η νεκρώσιμος ακολουθία της Αλεξάνδρας Παπαδημητρίου θα τελεστεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στις 16.00, από τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής στη Νέα Σμύρνη.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να υποστηριχθούν οι υποτροφίες του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων - ΣΑΕ (τηλ. επικοινωνίας 210 8228150 / 210 8218408).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved