ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θέατρο για παιδιά «Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα»

Θέατρο για παιδιά «Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα»

Από 16 Οκτωβρίου και για κάθε Κυριακή, ανοίγει η αυλαία για τους μικρούς θεατές. Το Θέατρο ΠΚ, παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά την παράσταση «Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα» της θεατρικής ομάδας μαριονέτας «Αντάμα-πανταχού» και απευθύνεται σε παιδιά 4 ετών και άνω.

Πρόκειται για μία παράσταση θεάτρου μαριονέτας, με κούκλες διαφορετικών μεγεθών και τεχνικών (μαριονέτες με νήματα και μαρότες), με τεχνικές αφήγησης παραμυθιού και σύγχρονου θεάτρου σκιών, ενώ ο σκηνικός χώρος μεταμορφώνεται διαρκώς κατά την εξέλιξη της δράσης.

Η ιστορία του παραμυθιού:Σε έναν παλιό νερόμυλο δίπλα σε ένα ποτάμι σε ένα μέρος μακρινό, που η φαντασία δε φτάνει, ζει ένας τεμπέλης γιος μαζί με τον πατέρα του, που είναι ένας στριμμένος μυλωνάς, που πίνει όλη μέρα.Μαζί τους ζει και το «ψυχοπαίδι ο Στρατής», που μόνο αυτός δουλεύει στο νερόμυλο και παρόλο που από τα σακιά έχουν βγάλει ρόζους στα χέρια του, θέλει να γίνει βιολιστής σαν κάποιους βιρτουόζους. Ο γερομυλωνάς του λέει να «κάτσει στα αυγά του» και να ξεχάσει το βιολί, να κάνει τη δουλειά του. Αλλά δεν απογοητεύεται και κάποτε άρχισε ο Στρατής να παίζει το δοξάρι και η φύση γύρω σιώπησε, ο ήλιος, το φεγγάρι, έμειναν όλα ακίνητα κι είπαν «αυτό το αγόρι δάχτυλα έχει μαγικά κι είναι στο βιολί μαστόρι». Γι’ αυτό και χωρίς δεύτερη σκέψη οι μούσες και τα ξωτικά τον είχαν λατρέψει.Kι έτσι η φήμη του έφτασε σε πόλεις και χωριά κι αδιάφορο δεν άφησε βέβαια το μυλωνά.....Διασκευή-σκηνικά: Θέατρο Μαριονέτας Ανταμαπανταχού Σκηνοθεσία: Νίκος ΤόμπροςΕμψύχωση-αφήγηση: Νίκος Τόμπρος, Ελένη ΠαναγιώτουΠρωτότυπη μουσική: Μηνάς ΕμμανουήλΚείμενο: Ειρήνη ΣουργιαδάκηΘΕΑΤΡΟ ΠΚ, Κασομούλη 30 (μετρό Νέος Κόσμος) Tηλ.:210 9011677

Κάθε 1η Κυριακή του μήνα με παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική νοηματική γλώσσα.