ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Πτώση από τον ουρανό» ο Τζέιμς Μποντ

«Πτώση από τον ουρανό» ο Τζέιμς Μποντ

«Skyfall» δηλαδή «Πτώση από τον ουρανό», είναι η 23η ταινία του θρυλικού πράκτορα «007», Τζέιμς Μποντ.

Για τρίτη συνεχή φορά ο Ντάνιελ Γκρεγκ, ενσαρκώνει τον πιο γνωστό πράκτορα της έβδομης τέχνης, ο οποίος μπαίνει σε νέες περιπέτειες, στην πιο μακροχρόνια και επιτυχημένη κινηματογραφική σειρά όπως έχει χαρακτηριστεί δικαίως.

Υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Σαμ Μέντες-βραβευμένου με Όσκαρ για το «American Beauty», τα γυρίσματα της νέας ταινίας ξεκίνησαν σήμερα στο Λονδίνο και θα συνεχιστούν σε Τουρκία, Κίνα και Σκωτία.

Ο Γκρεγκ δεν θα είναι ο μόνος γοητευτικός άνδρας του κάστ αφού στην ταινία παίρνει μέρος και ο Χαβιέρ Μπαρδέμ. Το σενάριο της 23ης ταινίας του Τζέιμς Μποντ συνυπογράφουν οι Νιλ Πέρβις, Ρόμπερτ Γουέιντ και Τζον Λόγκαν και το κάστ συμπληρώνουν οι: Τζούντι Ντεντς, Ναόμι Χάρις, Μπερενίς Μαρλό ενώ όπως ανακοίνωσαν οι παραγωγοί της ταινίας Μπάρμπαρα Μπρόκολι και Μάικλ Τζ. Γουίλσον, Ρέιφ Φάινς και 'Αλμπερτ Φίνεϊ.

SKYFALL.UK-014

Τον επόμενο χρόνο ο πράκτορας «007», συμπληρώνει πενήντα χρόνια από τότε που πήρε «σάρκα και οστά», το 1962, ενώ ο χαρακτήρας του Μπόντ «γεννήθηκε» το 1953, από τον συγγραφέα Ίαν Φλέμινγκ.

Τον πρώτο ρόλο του πράκτορα στην ταινία «Δόκτωρ Νο», ενσάρκωσε ο Σον Κόνερι όπως και σε πολλές από τις επόμενες ταινίες, αλλά κάτι που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο κ. Κόνερι επιλέχτηκε ανάμεσα από μεγάλους ηθοποιούς της δεκαετίας αυτής, όπως ένας από αυτούς ήταν και ο Έλληνας ηθοποιός Γιώργος Φούντας.

Το «Skyfall» είναι συμπαραγωγή της «Eon Productions», της «Sony Pictures Entertainment» και «Metro-Goldwyn-Mayer Studios», η οποία εταιρία «MGM», αν και είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής του Χόλυγουντ με χαρακτηριστικό σήμα το λιοντάρι που βρυχάται, τον προηγούμενο Δεκέμβρη γλίτωσε από την χρεοκοπία έπειτα από μεγάλη περίοδο αβεβαιότητας.

Bond-23

Τα έσοδα από τον Τζειμς Μπόντ αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στην εταιρεία και το «Skyfall», θα κυκλοφορήσει σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία στις 26 Οκτωβρίου 2012, στη Βόρεια Αμερική στις 9 Νοεμβρίου 2012, ενώ στην Ελλάδα καταφθάνει 8 ημέρες νωρίτερα, την 1η Νοεμβρίου 2012.