ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Τσίπουρο Τυρνάβου – Απόσταγμα Ζωής»

«Τσίπουρο Τυρνάβου – Απόσταγμα Ζωής»

Eκδηλώσεις της Γιορτής Τσίπουρου 2011 με την ενδεικτική ονομασία «Τσίπουρο Τυρνάβου – Απόσταγμα Ζωής» θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Δεκεμβρίου.


Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει «Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου και ώρα 7:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με λαϊκό και ρεμπέτικο ρεπερτόριο από το τμήμα λαϊκών εγχόρδων της Μουσικής Σχολής Δήμου Τυρνάβου.

Το σχήμα εκτός από τον δάσκαλο μπουζουκιού κ. Θέμη Φυτσιούλα και τους μαθητές Ηλία Κυρίτση (Μπουζούκι) και Χρήστο Δίπλα (Μπουζούκι/φωνητικά) υποστηρίζεται από τους ερμηνευτές κυρίους Απόστολο Σεφέρογλου στην Κιθάρα και Δημήτρη Πατούλια στο Ακορντεόν και στα φωνητικά.

Παραδοσιακό τσίπουρο Τυρνάβου θα προσφέρεται στο φουαγιέ του θεάτρου, χορηγία του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της περιοχής.

Η είσοδος είναι ανοιχτή στο κοινό. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους και να ενημερωθούν για τις διαδικασίες απόσταξης και εμφιάλωσης του τσίπουρου Τυρνάβου.

Διάφορες ποικιλίες τσίπουρου, προϊόντα παραγωγής του Οινοποιείου Τυρνάβου, του Συλλόγου Αμπελοκαλλιεργητών Διημέρων Αμβυκούχων της επαρχίας και μεμονωμένων παραγωγών θα εκτεθούν στον προαύλιο χώρο του Μουσείου .