SEX

Γιατί τα ερωτικά πάθη «φουντώνουν» το καλοκαίρι;

Γιατί τα ερωτικά πάθη «φουντώνουν» το καλοκαίρι;
pixabay.com

Ποιοι είναι οι λόγοι.

Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή, ούτε αυτονόητη.

Έρευνα εταιρείας προφυλακτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες διαπίστωσε ότι, όσοι ζουν σε πολύ θερμά κλίματα, όπως το Μαϊάμι, κάνουν πολύ περισσότερο σεξ από ό, τι εκείνοι που ζουν σε ψυχρότερες περιοχές. Αλλά οι ερευνητές διαπίστωσαν, επίσης, ότι το 35% εκείνων, που συμμετείχαν στην έρευνα, λέει όχι στο σεξ, αποφεύγοντας να κάνει, εξαιτίας της ζέστης.

«Είναι αντιφατικό. Από τη μία φαίνεται ότι η άνοδος του υδράργυρου μας ωθεί να κάνουμε πιο πολύ σεξ και από την άλλη όλη αυτή η ζέστη, ο ιδρώτας, η ατονία και η αϋπνία μας αποτρέπουν. Είναι περίπλοκο», επισημαίνει ο χειρουργός ουρολόγος- ανδρολόγος Κωνσταντίνος Α. Ρόκκας MD .

Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D - πέρα από τα άλλα της οφέλη - είναι καλή και για τη λίμπιντο, λένε οι επιστήμονες. Τα επίπεδα της τεστοστερόνης στο αίμα των ανδρών αυξάνονται ανάλογα με τις δόσεις της βιταμίνης D, η οποία παράγεται στο σώμα μετά από την έκθεση στο ηλιακό φως και μπορεί επίσης να ληφθεί από την κατανάλωση λιπαρών ψαριών και κρέατος.

Ο ρόλος της σεροτονίνης

Ένας άλλος λόγος, που το καλοκαίρι η ερωτική επιθυμία μεγαλώνει, είναι η χαρά και η ευχαρίστηση που αισθανόμαστε από το χάδι του ήλιου. Έτσι, καθώς αυξάνονται τα επίπεδα της σεροτονίνης μας, μπορεί να αισθανόμαστε πιο παρορμητικοί και πιο ανοιχτοί σε σεξουαλικές εμπειρίες και σε πειραματισμούς.

Εν τω μεταξύ κάθε καλοκαίρι τα ρούχα γίνονται πιο ελαφρά, πιο αποκαλυπτικά, το ίδιο και τα μαγιό. Οι αισθήσεις οξύνονται και υφέρπει ο ερωτισμός.

Στην περίπτωση, δε, που «πέφτει» η δουλειά και τα πράγματα γίνονται πιο χαλαρά στην καθημερινότητα, η διέγερση προκύπτει ακόμη πιο αβίαστα και αυτό με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε καλύτερους οργασμούς και σε μεγαλύτερη όρεξη για να πειραματιστούμε και να ανακαλύψουμε νέους δρόμους και τρόπους ευχαρίστησης».