SEX

Η κορυφαία θεραπεύτρια στο είδος της, έρχεται στην Ελλάδα

Η κορυφαία θεραπεύτρια στο είδος της, έρχεται στην Ελλάδα

Η Dr. Ruth για πρώτη φορά στην χώρα μας, θα μιλήσει για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και θα δώσει τα «φώτα» της στο Ελληνικό κοινό.

Η Αμερική την λάτρεψε. Η φήμη της απλώθηκε σε κάθε γωνιά του κόσμου. Η κορυφαία σεξο-θεραπεύτρια δρ. Ρουθ, μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του αιώνα μας, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το «dr Ruth» είναι το πρώτο όνομα από την λίστα με τους εισηγητές που ανακοινώνεται από το Sex Education 2014. H γυναίκα που άλλαξε για πάντα την ιστορία του σεξ, έρχεται στην χώρα μας προσκεκλημένη της Ελληνίδας sex editor Ειρήνης Χειρδάρη, για να ανοίξει τιμητικά το πρώτο Sex Education που διοργανώνεται στην χώρα μας, στα πλαίσια του Erotic Art Festival (19-22 Δεκ. TAE KWON DO Φαλήρου).

Η δρ. Ρουθ δεν θα δώσει συνέντευξη Τύπου πριν την διάλεξή της. Oι δημοσιογράφοι μπορούν να παρευρεθούν στην ομιλία της δρ Ρουθ την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, και να της κάνουν ερωτήσεις και συνεντεύξεις μετά την ομιλία της. Απαιτείται να πάρουν πάσο για την είσοδο στο Sex Education, στέλνοντας mail στην υπεύθυνη διοργάνωσης.

Ποιά είναι η Dr. Ruth;

Η γεννημένη στη Φρανκφούρτη Karola Ruth Siegel αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της σε ηλικία 10 ετών, όταν οι γονείς της αποφάσισαν να την στείλουν στην Ελβετία μαζί με άλλους Εβραίους πρόσφυγες για να γλιτώσει από το Ολοκαύτωμα. Από τότε δεν τους ξαναείδε. Μετά από τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στον τομέα της ψυχολογίας, μεταναστεύει στις Η.Π.Α. Παίρνει μάστερ στην Κοινωνιολογία, διδακτορικό στην Παιδαγωγική στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια και αργότερα εκπαιδεύεται στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Τον Σεπτέμβριο του 1980, ως Δρ. Ρουθ πλέον, αποκτά εκπομπή στο ραδιόφωνο με θέματα που αφορούν το σεξ. Πολύ σύντομα όλη η Αμερική θα αρχίσει να μιλάει για εκείνη...

• Σε ηλικία 17 ετών πήγε στο Ισραήλ και πολέμησε για την ανεξαρτησία της χώρας, αφού προηγουμένως είχε εκπαιδευτεί ως ελεύθερη σκοπεύτρια.

• Πολλοί φίλοι της σκοτώθηκαν από μία χειροβομβίδα που εξερράγη στον στρατώνα, ενώ οι γονείς της εκτελέστηκαν στο Άουσβιτς.

• Ποτέ δεν είχε φανταστεί ότι μια μέρα θα έκανε τόσο ευρεία χρήση των μίντια για να βοηθήσει να εξαπλωθεί αυτό που η ίδια έχει ονομάσει «σεξουαλική παιδεία».

• Υπήρξε από τις πρωτοπόρους που εισήγαγαν την ψυχολογία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και με το μοναδικό της στυλ κατάφερε να επικοινωνήσει αποτελεσματικά με σχεδόν κάθε διαθέσιμο τρόπο: ραδιοφωνικές εκπομπές, προγράμματα στην τηλεόραση, άρθρα σε εφημερίδες, βιβλία, παιχνίδια για υπολογιστές, εκπαιδευτικές ταινίες.

• Άρχισε να γίνεται γνωστή σε ηλικία 52 ετών.

• Έχει κάνει 3 γάμους αλλά ο τελευταίος με τον Fred Westheimer, που κράτησε 38 χρόνια, ήταν «ο πραγματικός γάμος», όπως τον χαρακτηρίζει.

• Συμμετείχε στη γαλλική ταινία "One Woman or Two" με πρωταγωνιστές τον Gerard Depardieu και την Sigourney Weaver, υποδυόμενη μία πλούσια φιλάνθρωπο. Επίσης, πρωταγωνίστησε σ' ένα πιλοτικό πρόγραμμα του ABC, με τίτλο «Το σπίτι της Δρ. Ρουθ».

• Έχει παίξει σε διαφημίσεις της Pepsi, της Honda, της Clairol Herbal Essence, αλλά και πολλών άλλων εταιρειών.

• Το «Σεξ για πρωτάρηδες» έχει μεταφραστεί σε 27 γλώσσες. Έχει γράψει πάνω από 30 βιβλία.

• Το περιοδικό People την έχει κατατάξει ανάμεσα στις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες του αιώνα.

• Δίνει συμβουλές για το σεξ και τις σχέσεις εδώ και 30 χρόνια.

• Έχει πάρει πολυάριθμες τιμητικές διακρίσεις από αμερικανικά κολέγια για την προσφορά της στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα.

• Η πόλη της Νέας Υόρκης την έχει τιμήσει με το Μετάλλιο της Ελευθερίας.

• Η δημοφιλή στήλη της, "Ρωτήστε την Δρ. Ρουθ", δημοσιεύονταν σε 100 εφημερίδες απ' όλο τον κόσμο.