SOCIAL MEDIA

Maude Bonney: 122 χρόνια από τη γέννηση της πιλότου από την Αυστραλία

Maude Bonney: 122 χρόνια από τη γέννηση της πιλότου από την Αυστραλία
Wikipedia/Google

Maude Rose «Lores» Bonney (Μοντ Μπόννεϊ): Την Αυστραλιανή αεροπόρο Maude Rose «Lores» Bonney, τιμά με το σημερινό της doodle η Google.

Η Maude Rose «Lores» Bonney, είναι η πρώτη γυναίκα που πέταξε μόνη της από την Αυστραλία στην Αγγλία.

Πρωτοπόρος για τις γυναίκες στον τομέα της Αεροπορίας, ολοκλήρωσε το ταξίδι το 1933 μετά από 157 ώρες πτήσης καταφέρνοντας να επιβιώσει μέσα από πολλούς κινδύνους μεταξύ των οποίων ήταν οι έντονες καταιγίδες, δύο συντριβές αλλά και η συνάντησή της με ένα κοπάδι βουβαλιών.

Η επιθυμία της να γίνει πιλότος προέκυψε μετά από μία πτήση με τον ξάδερφο της συζύγου το 1928. Μέχρι το 1931, η Lores είχε αφιερωθεί στην Αεροπορία, κάνοντας εκείνη τη χρονιά την πρώτη της πτήση με ένα μικρό αεροπλάνο τύπου «Gipsy Moth» που ονομαζόταν «My Little Ship».

Η Lores στην πτήση της αυτή έσπασε ρεκόρ καθώς χρειάστηκε περίπου 15 ώρες για να πετάξει νότια από το Μπρίσμπεϊν, στο Κουίνσλαντ, προκειμένου να συναντήσει τον πατέρα της για δείπνο στην Βαγκαραττά της Βικτώριας.

Η Lores συνέχισε να ωθεί τα όρια για τους αεροπόρους με κάθε πτήση και το 1937 έγινε το πρώτο πρόσωπο που πέταξε μόνη της από την Αυστραλία στην γενέτειρά της, Νότια Αφρική.

Με το επίτιμο διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο Griffith, επιβεβαίωση ως Μέλους του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE) και μέλος του Τάγματος της Αυστραλίας (AM), καθώς και μια εκλογική περιφέρεια Queensland που ονομάστηκε μετά από αυτήν, τα επιτεύγματα της Lores χρησιμεύουν ακόμα και σήμερα ως έμπνευση γαι τους πιλότους του μέλλοντος.

Αντίθετα από την Lores, οι σημερινοί πιλότοι έχουν πρόσβαση σε ένα ραδιόφωνο και δεν θα πρέπει να κάνουν δική τους συντήρηση για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Το doodle της Google για την Maude Rose «Lores» Bonney:

Τι είναι τα doodles

Τα doodles δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου. Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr