SOCIAL MEDIA

Λευκό Όρος: Η Google τιμά με doodle την 229η επέτειο από την πρώτη ανάβαση στο Mont Blanc

Λευκό Όρος: Η Google τιμά με doodle την 229η επέτειο από την πρώτη ανάβαση στο Mont Blanc

Διακόσια είκοσι εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την πρώτη ανάβαση στο Λευκό όρος και η Google αφιερώνει το σημερινό της doodle στην επέτειο αυτή.

Το Λευκό Όρος (Mont Blanc) είναι ένας μεγάλος ορεινός όγκος των Δυτικών Άλπεων και περιλαμβάνει την ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης με ύψος ούτε λίγο ούτε πολύ 4.807 μέτρα. Η ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης αποτελεί φυσικό σύνορο της Γαλλίας και της Ιταλίας με ολόκληρο το όρος να βρίσκεται στα σύνορα της Γαλλίας, της Ελβετίας και της Ιταλίας.

Το σχήμα του όρους έχει μήκος περίπου 50χλμ και μέσο πλάτος 15χλμ με το μεγαλύτερο μέρους αυτού να καλύπτεται από χιόνι και πάγο λόγω του μεγάλου υψόμετρου.

Οι απότομες πλαγιές του ορεινού όγκου αποτελούν πόλο έλξης για τους ορειβάτες όλου του κόσμου οι οποίοι ξεκινούν το ταξίδι για την κατάκτησή του από τα ξενοδοχεία που υπάρχουν στις πλαγιές του. Όπως είναι φυσικό ο τουρισμός αποτελεί την κύρια πλουτοπαραγωγική πηγή του όρους.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι για το σκοπό αυτό έχει κατασκευασθεί και εναέριος σιδηρόδρομος που ανεβάζει τους τουρίστες έως τα 2.665 μέτρα. Το τούνελ μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας, εκτός του ότι συντομεύει την απόσταση μεταξύ των δύο χωρών, συντελεί και στην τουριστική ανάπτυξη του όρους.

Σχετικές ειδήσεις