Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
SOCIAL MEDIA

Tι είδαμε και τι σχολιάσαμε το 2014 σε fb και twitter

Σοφία Βεργοπούλου

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, ο ιός Ebola, ο θάνατος του Robin Williams, οι ταραχές στη Γάζα και φυσικά το Ice Bucket Challenge συγκαταλέγονται στα πιο δημοφιλή θέματα που συνέθεσαν τον κόσμο του facebook το 2014.

Κάθε χρόνο τα social media κάνουν την ανασκόπησή τους αναδεικνύοντας τα θέματα που ανέδειξαν ως κορυφαία οι ίδιοι οι χρήστες. Σε ό,τι αφορά το fb το Top 10 για το 2014 είναι: World Cup, ξέσπασμα του ιού Ebola, εκλογές στη Βραζιλία, ο θάνατος του Robin Williams, Ice Bucket Challenge, ταραχές στη Γάζα, Malaysia Airlines, Super Bowl, υπόθεση Michael Brown/Ferguson και Sochi Winter Olympics.

Πάντως το πλέον δημοφιλές video στην Αμερική ήταν το ice bucket challenge του George Bush.

golden tweet 2014

Και τι έγινε στο twitter; Πάνω κάτω τα ίδια. To Golden Tweet της χρονιάς είναι της @TheEllenShow με τη φωτό από την απονομή των βραβείων Οσκαρ: If only Bradley's arm was longer. Best photo ever. #oscars. 3 εκατ retweets σκόραρε η Ellen DeGeneres.


Κατά τα άλλα, τo top hashtag ήταν φυσικά το #World Cup με 672 εκατ. tweets. Δεύτερο το #BringBackOurGirls σχετικά με τις απαγωγές κοριτσιών στη Νιγηρία και τρίτο το #IndyRef για το δημοψήφισμα στη Σκωτία.
Ακολουθούν τα #occupycentral και #BlackLivesMatter.