ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μπαράζ «χτυπημάτων» των χάκερς σε φορητές συσκευές!

Μπαράζ «χτυπημάτων» των χάκερς σε φορητές συσκευές!

Φορητοί υπολογιστές, tablets και «έξυπνα» κινητά αποτελούν τους κύριους στόχους των αυξανόμενων κυβερνοεπιθέσεων των χάκερς το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα μας.

Η απώλεια και η κλοπή αυτών των συσκευών και η συνακόλουθη υποκλοπή δεδομένων μπορούν να προκαλέσουν ντόμινο προβλημάτων στις προσωπικές, επαγγελματικές, τραπεζικές καθώς και άλλες συναλλαγές των κατόχων τους,

Μάλιστα, σύμφωνα με την ετήσια παγκόσμια έκθεση της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής λογισμικού προστασίας για τις απειλές στο Διαδίκτυο, οι επιθέσεις αυτές αναμένονται να συνεχιστούν και στο μέλλον.

Η υποκλοπή των δεδομένων επιτυγχάνεται και μέσω κακόβουλου λογισμικού σε εφαρμογές κοινωνικών δικτύων από τις οποίες αποκτούν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε «ευαίσθητες» πληροφορίες.

Σύμφωνα με την έρευνα, σημειώθηκε αύξηση 81% στις κυβερνοεπιθέσεις το 2011 στη χώρα μας με αποτέλεσμα μέσα σε μία μόνο χρονιά, η Ελλάδα να ανέβει 15 θέσεις καταλαμβάνοντας την 32η θέση σε σύνολο 180 χωρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κρίση έχει προκαλέσει προβλήματα και στην ηλεκτρονική ασφάλεια των επιχειρήσεων καθώς και η οικονομική ύφεση και το γεγονός ότι ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν αναβάθμισαν τις τεχνολογικές λύσεις προστασίας που είχαν στην κατοχή τους, τις έκανε περισσότερο ευάλωτες σε επιθέσεις.

Παράλληλα, αυξήθηκε και η χρήση «πειρατικού» λογισμικού, το οποίο δεν θεωρείται ιδιαίτερα ασφαλές.