ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τι καινούργιο έφερε η νέα έκδοση του Android

Τι καινούργιο έφερε η νέα έκδοση του Android

Αποκαλύφθηκε όπως ήταν αναμενόμενο εδώ και μέρες, η νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google. Η έκδοση Jelly Bean 4.1 παρουσιάστηκε στο συνέδριο των προγραμματιστών στο Σαν Φρανσίσκο στο Google I/O.

Η μεγάλη αναβάθμιση έγινε στο interface, το οποίο πλέον έχει με πολύ καλύτερη απόδοση και απόκριση με τον ρυθμό ανανέωσης να κυμαίνεται πλέον στα 60fps.

Επίσης υπάρχον αλλαγές στην διαχείριση της αρχικής οθόνης, με τα widgets να έχουν έναν ακόμη πιο ενεργό ρόλο, ενώ σημαντικές αλλαγές υπάρχουν και στο κομμάτι των notifications.

Βελτίωση έχει υποστεί και ο τομέας της κάμερας. Πλέον η εφαρμογή της μπορεί να ανοίγει και να κλείνει σε πολύ γρήγορο ρυθμό, εφάμιλλο ίσως των Windows Phone συσκευών.

Σημαντική πρόοδος θα παρατηρηθεί και στις ενημερώσεις των εφαρμογών. Όταν ένα application ζητάει ενημέρωση, τότε θα γίνονται install μόνο τα νέα χαρακτηριστικά της εφαρμογής και όχι η ίδια από την αρχή.

Στο συνέδριο Google I/O, οι δυνατότητες του Android 4.1 παρουσιάστηκαν μέσα από τη νέα ταμπλέτα της Google, το nexus 7 tablet.

Η αναβάθμιση του λειτουργικού θα γίνει μέσο OTA, ενώ οι πρώτες συσκευές που θα λάβουν το... γλύκισμα θα είναι τα Galaxy Nexus, τα Motorola Xoom και τα Nexus S.