ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο φετινός Ιούλιος ήταν ο πιο ζεστός όλων των εποχών

Ο φετινός Ιούλιος ήταν ο πιο ζεστός όλων των εποχών

Νέο ιστορικό μηνιαίο ρεκόρ θερμοκρασίας καταγράφηκε φέτος, καθώς όπως ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ, ο Ιούλιος του 2012 υπήρξε ο τέταρτος θερμότερος στην ξηρά και στους ωκεανούς του πλανήτη μας από το 1880.

Ιδίως στην ξηρά ο περασμένος μήνας ήταν ο πιο ζεστός όλων των εποχών και ειδικότερα στη στεριά του Βορείου Ημισφαιρίου, στο οποίο ανήκει και η Ελλάδα.

Και οι τρεις προηγούμενοι μήνες του 2012 (Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος) επίσης ανήκαν ο καθένας στους πέντε πιο ζεστούς μήνες μετά το 1880. Ο Ιούλιος του 2012 είναι ο 36ος συνεχόμενος Ιούλιος με τη θερμοκρασία του πάνω από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα.

Η συνδυασμένη μέση παγκόσμια θερμοκρασία στη στεριά και τη θάλασσα διαμορφώθηκε στους 16,42 βαθμούς Κελσίου και ήταν κατά 0,62 βαθμούς μεγαλύτερη από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα (15,8 βαθμοί). Η μέση θερμοκρασία της ξηράς ήταν κατά 0,92 βαθμούς υψηλότερη από τον παγκόσμιο μέσο όρο του προηγούμενου αιώνα και ειδικά στο Βόρειο Ημισφαίριο ήταν 1,19 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο του προηγούμενου αιώνα.