Έλληνες έφτιαξαν σύστημα ανίχνευσης μεθυσμένων

Έλληνες έφτιαξαν σύστημα ανίχνευσης μεθυσμένων

NEWSBOMB

Η θερμότητα του προσώπου μπορεί μελλοντικά να «προδίδει» τους μεθυσμένους, προτού αυτοί δημιουργήσουν προβλήματα σε μπαρ, αεροδρόμια και άλλους δημόσιους χώρους, καθώς θα είναι ανιχνεύσιμη από μια θερμική κάμερα.

Το πρωτοποριακό σύστημα ανίχνευση μεθυσμένων με θερμική κάμερα ανέπτυξε ο καθηγητής Βασίλης Αναστασόπουλος και η ερευνήτρια Γεωργία Κούκιου, στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικής του Τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου της Πάτρας.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό για θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας «International Journal of Electronic Security and Digital Forensics», έχουν αναπτύξει ένα λογισμικό, το οποίο μπορεί με αντικειμενικό τρόπο να αναγνωρίσει έναν μεθυσμένο που έχει καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ, χρησιμοποιώντας ως μέσο εντοπισμού μόνο τη θερμότητα που μία υπέρυθρη θερμική κάμερα ανιχνεύει πάνω στο πρόσωπό του.

Η τεχνολογία θερμικής απεικόνισης μπορεί να βοηθήσει τις αστυνομικές αρχές, άλλες υπηρεσίες και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο (π.χ. ιδιοκτήτη μπαρ) να γνωρίζει πότε κάποιος έχει πράγματι μεθύσει και έτσι να αρνείται να του σερβίρει ένα ακόμα ποτό ή να εμποδίζει εξαρχής την είσοδό του σε έναν χώρο.

Παρόμοια τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί σε συνοριακούς σταθμούς και άλλα σημεία για να εντοπισθούν τυχόν άτομα προσβεβλημένα με κάποιον ιό, όπως της γρίπης ή του SARS.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved