Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Ντέρμπι το λέτε εσείς…»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά το τέλος του…

Εδώ Πολυτεχνείο: Το 1973 είχαν κάτι να πουν... Σήμερα τίποτα με μπόλικο καθόλου

Επέτειος Πολυτεχνείου: Τώρα που ολοκληρώθηκε η επέτειος στη…

Τραγωδία στο Δήλεσι: Φονική πυρκαγιά κόστισε τη ζωή σε μια γυναίκα

Δήλεσι | Φωτιά: Χωρίς τις αισθήσεις της…

Επέτειος Πολυτεχνείου: 751.215 αναγνώστες ενημερώθηκαν από το Newsbomb.gr

Tο Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, στην επέτειο…

Καιρός ΤΩΡΑ: Δείτε σε ποιες περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Καιρός | Καιρός ΤΩΡΑ | Αντιολισθητικές αλυσίδες:…

Τα σκυλιά εκφράζονται όπως και ο άνθρωπος

Τα σκυλιά εκφράζονται όπως και ο άνθρωπος

Ιάπωνες ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα σκυλιά εκφράζουν τα συναισθήματα τους όπως και οι άνθρωποι μέσα από τους μορφασμούς του προσώπου τους.

Όταν τα σκυλιά βρίσκονται με τους ιδιοκτήτες τους έχουν την τάση να σηκώνουν τα φρύδια τους μισό δευτερόλεπτο απ' τη στιγμή που τους είδαν ενώ όταν βλέπουν κάτι που δεν τους αρέσει ή κάποιο άγνωστο πρόσωπο τραβάνε τα αυτιά τους προς τα πίσω.

Οι ερευνητές τοποθέτησαν δώδεκα σκυλιά σε ένα δωμάτιο που ήταν χωρισμένο με παραβάν, το οποίο τραβούσαν για σύντομο διάστημα ώστε τα σκυλιά να δουν τι υπάρχει από την άλλη πλευρά ενώ με κάμερες κατέγραφαν τις αντιδράσεις τους. Στα πρόσωπα των σκύλων είχαν τοποθετηθεί χρωματιστά αυτοκόλλητα για να καταγράφεται η έκφραση τους.

Έτσι, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι αλλαγές στις διαφορετικές πλευρές του προσώπου αποτελούν αντανάκλαση της ενεργοποίησης σε τμήματα του εγκεφάλου που ελέγχουν τα συναισθήματα. Ένα ακόμα ενδεχόμενο είναι να συμβαίνει αυτό, επειδή βιώνουν συγκρουσιακά συναισθήματα: χαρά επειδή βλέπουν τον ιδιοκτήτη τους αλλά και θλίψη γιατί δεν μπορούν να τον πλησιάσουν, λόγω του παραβάν.

«Τα σκυλιά είναι πολύ κοινωνικά και χρησιμοποιούν ποικιλία εκφράσεων του προσώπου για να επικοινωνήσουν. Αυτές οι μέθοδοι επικοινωνίας μπορεί να παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη επικοινωνία τους με τους ανθρώπους», τόνισε ο Nagasawa.