ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Ολυμπιακός-Λαμία 4-1: Έκανε περίπατο πριν την Άστον Βίλα

Super League, Ολυμπιακός-Λαμία 4-1: Έκανε περίπατο πριν την Άστον Βίλα

Super League: «Καθάρισε» το ματς και χαλάρωσε ο Ολυμπιακός επικρατώντας 4-1 της Λαμίας και συνεχίζει να ελπίζει – Τσικίνιο, Ναβάρο, Ποντένσε, Αλεξανδρόπουλος οι σκόρερ, ο Τόσιτς μείωσε για τους φιλοξενούμενους.

Οι τρεις βαθμοί ήταν προαπαιτούμενο για τον Ολυμπιακό στο εντός έδρας ματς με τη Λαμία για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας το μυαλό στην πρώτη μάχη με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference League, έκαναν το χρέος τους επικρατώντας άνετα με 4-1.

Ουσιαστικά το ματς ήταν μονόλογος του Ολυμπιακού μέχρι να γίνει το 3-0 (Τσικίνιο, Ναβάρο, Ποντένσε), ενώ στη συνέχεια εμφανώς… κατέβασε ταχύτητα η ομάδα του Πειραιά κι έτσι η Λαμία μείωσε (Τόσιτς) και είχε ευκαιρίες να γίνει περισσότερο απειλητική. Στις καθυστερήσεις ο Αλεξανδρόπουλος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Ολυμπιακός ανεβαίνει στους 70 βαθμούς και περιμένει τα υπόλοιπα ματς όντας τρίτος πλέον με ματς περισσότερο απ’ τον ΠΑΟΚ. Η Λαμία έμεινε στους 35 και φυσικά είναι ουταγός των playoffs.

Η αναμέτρηση στο «Γ. Καραϊσκάκης» άρχισε με τον Ολυμπιακό να παίρνει αμέσως τα ηνία του ματς. Δυσκολευόταν να φτάσει στη μεγάλη φάση, όμως πίεζε τη Λαμία η οποία είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Στα μισά του πρώτου μέρους, ήρθε και η αλλαγή των ισορροπιών.

Στο 24’ ο Ποντένσε έγινε κάτοχος εντός περιοχής, «χόρεψε» τους αντιπάλους αμυντικούς, έκανε το γύρισμα και ο Τσικίνιο με δυνατό πλασέ νίκησε τον Κοσέλεφ για το 1-0!

Κι ενώ η Λαμία ήταν ακόμη… ζαλισμένη, ο Ολυμπιακός «χτύπησε» και δεύτερη φορά. Αυτή τη φορά στο 27’. Η πίεση των «ερυθρόλευκων» έφερε το κλέψιμο του Έσε, ο Αργεντινός έδωσε στον Ναβάρο που ήταν αμαρκάριστος και στόπαρε, πλάσαρε, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 μέσα σε τρία λεπτά!

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν διώξει το όποιο άγχος και ήλεγχαν απόλυτα το ματς. Στο 38’ ο Ποντένσε σούταρε λίγο άουτ. Στο 45’ το ίδιο σκηνικό, με διαφορετική κατάληξη καθώς μπλόκαρε ο Κοσέλεφ. Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το 2-0.

Οι Πειραιώτες κράτησαν τον έλεγχο και στις αρχές του δεύτερου μέρους. Ο Μασούρας είχε κεφαλιά που έδιωξε σε κόρνερ ο Κοσέλεφ στο 49’. Το γκολ όμως δεν άργησε να έρθει για τους «ερυθρόλευκους».

Στο 52’ ο Τζανετόπουλος στη διεκδίκηση της μπάλας με τον Ναβάρο, έδωσε κατά λάθος την μπάλα στον Ποντένσε με κεφαλιά, ο Πορτογάλος πρόλαβε την έξοδο του Κοσέλεφ κι «έγραψε» το 3-0!

Τρία λεπτά μετά οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά σε τέταρτο γκολ. Τσικίνιο και Ποντένσε συνεργάστηκαν, η πάσα έγινε στον Μασούρα που απέναντι στον Κοσέλεφ προσπάθησε να σκοράρει με λόμπα, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι… εμφανίστηκαν στο γήπεδο στο 61’, με τον Μαρτίνεθ να κάνει ωραία ενέργεια, πέρασε τον Αλεξανδρόπουλο, άφησε στον Τόσιτς, η μπάλα κατέληξε στον Τσιλούλη το σουτ του οποίου βρήκε σε ετοιμότητα τον Πασχαλάκη.

Στο 64’ μετά την… προειδοποίηση, ήρθε το γκολ της Λαμίας. Ο Λέικ εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ, ο Τόσιτς έγινε κάτοχος της μπάλας και πλάσαρε πολύ ωραία για το 3-1!

Τα σουτ από Τόσιτς και Έσε δεν έφεραν αποτέλεσμα στη συνέχεια. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 77’, με τον Τσιλούλη να βγαίνει τετ α τετ με τον Πασχαλάκη και να σουτάρει δίπλα στο δοκάρι χάνοντας την ευκαιρία. Τρία λεπτά μετά, ο Όρτα σούταρε άουτ εντός περιοχής.

Στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός σημείωσε και τέταρτο γκολ. Ο Αλεξανδρόπουλος στο 90+3’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-1 που «σφράγισε» την επικράτηση των «ερυθρόλευκων» και την επιστροφή στις νίκες μετά την ισοπαλία στην έδρα του Άρη.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Αμπι - Τερεζίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Τσικίνιο (58΄ Αλεξανδρόπουλος), Ορτα (84΄ Ελ Αραμπί), Βέζο, Κίνι, Μασούρας (73΄ Μαρτίνς), Ρίτσαρντς, Ναβάρο (73΄ Ελ Κααμπί), Εσε, Ρέτσος (58΄ Αμπι), Ποντένσε

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Σιμόν (58΄ Τόσιτς), Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Νούνιες (46΄ Τερεζίου), Τζανδάρης, Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (75΄ Τσούκαλος), Λέικ (84΄ Τσιλιανίδης), Κοντονίκος (46΄ Βασιλαντωνόπουλος)