Ο πρώτος διαστημικός περίπατος Παραμονή Χριστουγέννων

Ο πρώτος διαστημικός περίπατος Παραμονή Χριστουγέννων

Newsroom Newsroom

Δύο Αμερικανοί αστροναύτες ολοκλήρωσαν χθες παραμονή των Χριστουγέννων, την επισκευή ενός κυκλώματος ψύξης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), το οποίο είχε παρουσιάσει βλάβη, έπειτα από μια δεύτερη επιτυχημένη έξοδό τους στο διάστημα, σύμφωνα με την NASA.

Ο 53χρονος Ρικ Μαστράτσιο και ο 44χρονος Μάικ Χόπκινς επέστρεψαν στον θάλαμο αποσυμπίεσης του σταθμού μετά τη σημερινή έξοδό τους στο διάστημα, η οποία διήρκεσε 7 ώρες και 30 λεπτά.

Οι έξι και πλέον ώρες της εξόδου τους αυτής στο διάστημα αφιερώθηκαν στην εγκατάσταση μιας νέας αντλίας αμμωνίας στο κύκλωμα ψύξης του σταθμού που είχε παρουσιάσει βλάβη.

Προτού επιστρέψουν στον σταθμό, οι δύο Αμερικανοί καθάρισαν την περιοχή και έκαναν μια λεπτομερή καταγραφή των εργασιών που εκτέλεσαν σε συνεννόηση με το κέντρο του Χιούστον, σύμφωνα με τις εικόνες που αναμεταδόθηκαν απευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο της NASA.

Ο διαστημικός αυτός περίπατος ήταν ο δεύτερος που πραγματοποιείται παραμονή των Χριστουγέννων στην ιστορία του διαστήματος. Ο προηγούμενος είχε γίνει το 1999 όταν δύο αστροναύτες που επέβαιναν σε ένα διαστημόπλοιο είχαν εξέλθει στο διάστημα για να επισκευάσουν το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved