ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Έπεσε» παγκοσμίως το Facebook

«Έπεσε» παγκοσμίως το Facebook

Λίγο πριν της 11:00 το πρωί της Πέμπτης η δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «έπεσε» και αμέσως επικράτησε ένας μικρός... πανικός στο διαδίκτυο


Όπως αναφέρεται πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η ιστοσελίδα, καθώς η «κατάρρευση» διήρκησε περίπου 20-25 λεπτά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, είναι η μεγαλύτερης διάρκειας κατάρρευση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Αν και το Facebook έχει παρουσιάσει διάφορα προβλήματα κατά καιρούς, το σημερινό φάνηκε ότι ήταν αυτό που παρατηρήθηκε σε μεγαλύτερο εύρος, επηρεάζοντας την κεντρική σελίδα, τις εφαρμογές του στα κινητά τηλέφωνα και τις υπηρεσίες του messenger σε όλον τον κόσμο.

Πιο ειδικά, όπως η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «έπεσε» λίγο πριν τις 11:00 (ώρα Ελλάδος), παρουσιάζοντας το μήνυμα στους χρήστες: «Μας συγχωρείτε, κάτι πήγε λάθος. Εργαζόμαστε προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό». Η βλάβη αποκαταστάθηκε 20 - 30 λεπτά αργότερα.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του το Facebook ανέφερε: «νωρίτερα σήμερα το πρωί είχαμε ένα πρόβλημα που απέτρεπε τους χρήστες να αναρτούν στο Facebook για λίγη ώρα. Το επιλύσαμε σύντομα και επιστρέψαμε στο 100%. Μας συγχωρείτε για την αναστάτωση που μπορεί να προκαλέσαμε».

Η εταιρεία ωστόσο δεν έκανε ανακοίνωση για τα αίτια που προκάλεσαν το παγκόσμιο «κρασάρισμα».

Πάντως, όπως αναφέρει η Guardian, παρά την κατάρρευση του Facebook, οι χρήστες ούτε έκλεισαν τους browser, ούτε παράτησαν τους υπολογιστές τους. Αντιθέτως, όπως αναφέρουν οι στατιστικοί δείκτες, στράφηκαν σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μαθαίνοντας από αυτά τι έχει συμβεί στο Facebook.

Η τελευταία φορά που σημειώθηκε μία μεγάλης χρονικής διάρκειας κατάρρευση του Facebook ήταν το 2010, όταν ένα λάθος στον έλεγχο του λογισμικού «έριξε» όλη την κεντρική βάση δεδομένων για δυόμισι ώρες.

Πιθανολογείται ότι οι servers αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα, ενώ η Daily Mail αναφέρει ότι η «κατάρρευση» ενδέχεται να κοστίσει στην εταιρία περίπου 500.000 δολάρια.

Οι χρήστες πάντως στα υπόλοιπα social media βρήκαν ευκαιρία να... σπάσουν πλάκα, κάνοντας διάφορα σχόλια για το συμβάν.

Δείτε τα πιο χαρακτηριστικά από αυτά:

- Ευτυχως επεσε το facebook και για την ωρα δεν θα μας ενοχλησει κανενας.!

- Επεσε το facebook ρε συμφορα που παθαμε...

- Επεσε" το facebook και δεν μπορω να μπω να γραψω οτι "επεσε" το facebook!

- επεσε το facebook... πως στο διαολο θα δουλεψουμε?

- Πηγαινα να ευχηθω σε επετειο γαμου και επεσε το facebook. Να το δω ως μηνυμα αυτο; Βγειτε απο τα σοσιαλ γιατι χανομαστε; Μαλλον ναι.

- Ας κανω οτι δεν ξερω οτι επεσε το facebook... μπας και δεν καρφωθω στην δουλεια! #lol #fb

- Επεσε το facebook!Ο μεγαλυτερος φοβος μου! :@

- τι εγινε ρε παιδια;;;; ''επεσε'' το Facebook?

- επεσε το FACEBOOK, που ειναι το κρατος; που ειναι η πολιτεια;

- Έπεσε το facebook; Nα διακοπεί το μουντιάλ . Πώς θα κάνουμε check-in στο maracana....

- Είχε πέσει το facebook; Θα κρατικοποιήθηκε φαίνεται...

- Αύξηση παραγωγικότητας παρουσιάστηκε σήμερα στην Ελλάδα!!! Δυο τρεις φορές να ξαναπέσει το facebook και βγήκαμε από την κρίση

- Γιαγια επεσε το facebook -Σε ποια ομαδα παιζει?

- Ευτυχώς την ώρα που έπεσε το FB έδινα και δεν το πήραμε χαμπάρι στο αμφιθέατρο αλιώς θα αυτοκτονούσαμε με το στυλό ομαδικώς

- εγω το φτιαξα, 1 ευρω απ τον καθενα σας!

- Τσακώθηκε ο Ζούκερμπεργκ με την κυρά του, του 'πε "σιγά τη δουλειά που κάνεις, όλη μέρα κάντυ κρας παίζεις", και να τα τώρα...

Διαβάστε επίσης:

Για ποιο λόγο έπεσε το Facebook; - «Πανικός» στα social media

«Έπεσε» το Facebook - Χαμός με τα σχόλια στα social media

«Έπεσε» το Facebook