ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

iPhone 6: Σήμερα η παρουσίαση του νέου smartphone της Apple

iPhone 6: Σήμερα η παρουσίαση του νέου smartphone της Apple

Η μεγάλη μέρα έφτασε και η Apple θα παρουσιάσει το πολυσυζητημένο iPhone 6 σε ένα event που θα πραγματοποιηθεί σήμερα

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό event στo Flint Center for Performing Arts στο Cupertino, της California που θα ξεκινήσει στις 20.00 ώρα Ελλάδας. Στον ίδιο χώρο ο Steve Jobs παρουσίασε το πρώτο Mac, το 1984.

Όλοι περιμένουν με αγωνία τη στιγμή που ο Tim Cook θα παρουσιάσει το νέο κινητό τηλέφωνο της Apple.

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα φημολογία, η Apple πρόεκειται να παρουσιάσει δύο διαφορετικές version του iPhone 6, με οθόνες 4,7 και 5,5 ιντσών αντίστοιχα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ ενδέχεται να αποκαλύψει και το φορετό gadget iWatch που είναι σχεδιασμένο για να συνεργάζεται με τα smartphone της Apple.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το μεγάλο iPhone θα ονομάζεται iPhone 6 Plus ενώ το μικρό απλά iPhone 6. Και οι δυο εκδόσεις θα έρθουν σε γκρι, χρυσό και ασημί. Οι πληροφορίες έρχονται από το ιαπωνικό blog Macotakara το οποίο βγήκε σωστό όταν είχε μεταδώσει τις πληροφορίες για το iPhone 5c.

Με ενδιαφέρον αναμένεται επίσης και η παρουσίαση του νέου λογισμικού, iOS 8, το οποίο αναμένεται να δώσει πολλά και εντυπωσιακά. Ωστόσο η ελληνοποίηση του Siri είναι αυτό το οποίο ενδιαφέρει περισσότερο απ'όλα τους Έλληνες χρήστες.

Ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της Κίνας, η China Mobile διέρρευσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του iPhone 6 μέσα από επίσημη ιστοσελίδα της. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι το iPhone 6 με οθόνη 4.7 ίντσες ανάλυσης 1134×750 pixels θα έχει sapphire glass, τετραπύρηνο επεξεργαστή Apple A8, κάμερα 8 Megapixel, μπροστινή κάμερα 2.1 Megapixel, διαστάσεις 138x67x7 χλστ. και θα είναι αδιάβροχο.

Σύμφωνα με την China Mobile, το iPhone 6 θα κυκλοφορήσει με ενσωματωμένη μνήμη 16GB/ 32GB/ 64GB/ 128GB και σε τρία χρώματα, λευκό, μαύρο και χρυσό. Θα υπάρξει επίσης και μοντέλο με οθόνη 5.5 ιντσών το οποίο θα κυκλοφορήσει αργότερα από το 4.7″.

Το νέο iPhone ενδέχεται να έχει υψηλότερη τιμή από τα προηγούμενα μοντέλα, με εκτιμήσεις να ανεβάζουν το πιο ακριβό στα 929 δολάρια. Όλα αυτά όμως θα τα μάθουμε αναλυτικά στην επίσημη παρουσίαση.

Οι φανατικοί της Apple πάντως έχουν αρχίσει εδώ και πολλές ημέρες να κατασκηνώνουν έξω από τη ναυαρχίδα της Apple στις ΗΠΑ, στην 5th Avenue της Νέας Υόρκης προκειμένου να είναι από τους πρώτους που θα κρατήσουν στα χέρια τους το αναβαθμισμένο μοντέλο.

Μάλιστα, υπάρχουν και καταναλωτές που έχουν στήσει το πρόχειρo κατάλυμά τους από τις 31 Αυγούστου, παρά το γεγονός ότι η συσκευή πιθανότατα δεν θα είναι διαθέσιμη στην αγορά πριν τις 19 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, και μερικές ημέρες αργότερα στην Ευρώπη.