ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Έξυπνο» κολάρο για σκύλους

«Έξυπνο» κολάρο για σκύλους

Από τη στιγμή που έχουμε φθάσει στο σημείο να κάνουμε λόγο για δικτύωση των πάντων, μάλλον θα ήταν περιττό να μην περιμέναμε να γίνουν «έξυπνα» και τα …κολάρα για σκύλους. Έτσι, στο Λας Βέγκας και στη CES, η εταιρεία Binatone έδειξε ένα κολλάρο για σκύλους, το οποίο, όμως, διαθέτει σύνδεση στο Internet μέσω WiFi, ενώ έχει και ενσωματωμένη κάμερα, όπως, φυσικά και GPS.

Στην προκειμένη περίπτωση, το συγκεκριμένο «έξυπνο» κολάρο ονόματι Scout500, το οποίο, φυσικά συνδέεται με ένα smartphone, μπορεί να σας ενημερώνει ανά πάσα στιγμή για το που είναι ο σκύλος σας, ενώ μέσα από την κάμερα μπορείτε να βλέπετε και το περιβάλλοντα χώρο όπου βρίσκετε ο σκύλος σας. Κάτι που είναι εξαιρετικά πρακτικό, ιδίως αν τον έχετε χάσει μέσα στο σπίτι. Επιπλέον, μπορείτε να τραβάτε video –κάτι επίσης εντυπωσιακό για πάρτι και αντίστοιχες εκδηλώσεις- που αποθηκεύετε στην κάρτα SD που έχει η συσκευή ή σας αποστέλλετε ασύρματα στο smartphone σας.

Το πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι το σύστημα που υπάρχει και σας επιτρέπει από το κινητό σας να δίνετε φωνητικές εντολές στο σκύλο σας μέσω του συγκεκριμένου κολάρου!
Η Binatone ανέπτυξε το συγκεκριμένο κολλάρο για λογαριασμό της Motorola Mobility, η οποία ελέγχεται πλέον από τη Lenovo, και στις Ηνωμένες Πολιτείες τουλάχιστον θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του καλοκαιριού με τιμή πώλησης τα 199 δολάρια.

Σχετικές ειδήσεις