ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τον Μάρτιο το Apple Watch στις ΗΠΑ

Τον Μάρτιο το Apple Watch στις ΗΠΑ

Η αρχική εκτίμηση ήταν για τον Φεβρουάριο αλλά πλέον όλα δείχνουν ότι θα το δούμε λίγο αργότερα να ξεκινά η εμπορική διάθεση του.

Ο λόγος για το Apple Watch, το πολυαναμενόμενο "έξυπνο" ρολόι του αμερικανικού κολοσσού, το οποίο παρουσιάστηκε μεν τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά η διάθεση του ήταν εξ αρχής προγραμματισμένη για το α' τρίμηνο του 2015.

Αρχικά, οι διαρροές από τα κεντρικά της Apple στη βόρεια Καλιφόρνια έκαναν λόγο για τον Φεβρουάριο, αλλά, σύμφωνα με το συνήθως έγκυρο σε θέματα που άπτονται της Apple, 9to5 Mac (http://9to5mac.com/2015/01/06/apple-watch-launch/) το πιθανότερο σενάριο είναι η εμπορική διάθεση του Watch να ξεκινήσει τον Μάρτιο. Η εκπαίδευση, πάντως, των υπαλλήλων στα καταστήματα της Apple ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες.

Η εμπορική διάθεση θα ξεκινήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αν η Apple ακολουθήσει τη συνήθης τακτική της θα ακολουθήσουν οι μεγάλες αγορές της Ευρώπης και της Ασίας. Όσον αφορά στην Ελλάδα, το πιθανότερο είναι να δούμε το έξυπνο "ρολόι" της Apple τον Απρίλιο.

Η καθυστέρηση αποδίδεται σε θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του λογισμικού και των εφαρμογών που θα αξιοποιούν τις δυνατότητες της συσκευής.
Όσον αφορά την τιμή, δεν θα είναι και πολύ χαμηλή. Η Apple έχει ανακοινώσει ότι η βασική έκδοση θα κοστίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες 349 δολάρια (χωρίς ΦΠΑ). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην Ευρώπη θα τη δούμε πιθανότατα να πωλείται στα 349 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και στην Ελλάδα μάλλον θα πλησιάζει τα 400 ευρώ. Το ερώτημα είναι κατά πόσον αυτή η τιμή θα προσελκύσει ικανοποιητικό αριθμό καταναλωτών, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο αγοραστής να είναι και κάτοχος ενός iPhone τελευταίας γενιάς.

Σχετικές ειδήσεις