ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο Μπιλ Γκέιτς ετοιμάζει «προσωπικό βοηθό»

Ο Μπιλ Γκέιτς ετοιμάζει «προσωπικό βοηθό»

Πριν περίπου ένα χρόνο ο Μπιλ Γκέιτς είχε δεσμευτεί να ασχολείται περισσότερο με τη Microsoft, την εταιρεία που ίδρυσε το 1974 και ακόμη είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της αλλά και όχι και ο επικεφαλής της.

Του Δημήτρη Μαλλά

Όσοι αναρωτιόνταν με τι ασχολείται ένας εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο τους τελευταίους μήνες, ίσως να πήραν μία απάντηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαν με τον κ. Γκέιτς οι χρήστες της υπηρεσίας Reddit.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Γκέιτς, απαντώντας σε ένα ερώτημα για το πώς θα είναι η ψηφιακή καθημερινότητα μας το 2045, δήλωσε ότι «ένα πρόγραμμα πάνω στο οποίο εργάζομαι τώρα με τη Microsoft είναι ο Προσωπικός Βοηθός (Personal Agent), ο οποίος θα θυμάται τα πάντα και θα σε βοηθά να πηγαίνεις πίσω και να βρίσκεις πράγματα αλλά και να επιλέγεις ποια είναι τα πράγματα εκείνα πάνω στα οποία θα επικεντρωθείς». Σύμφωνα με τον κ. Γκέιτς, αυτός ο ψηφιακός βοηθός θα λειτουργεί συμβουλευτικά και προληπτικά προς τον χρήστη.

Ο κ. Γκέιτς δεν έδωσε και πολλές λεπτομέρειες με αποτέλεσμα η συζήτηση να έχει «ανάψει» στο Διαδίκτυο. Η Microsoft έχει παρουσιάσει την Cortana, έναν ψηφιακό βοηθό για την πλατφόρμα των Windows Phone που θα δούμε και στα Windows 10, αλλά αυτό στο οποίο αναφερόταν ο κ. Γκέιτς είναι πιθανότατα μία αρκετά ενισχυμένη και πολύ πιο «έξυπνη» έκδοση της Cortana που θα αξιοποιεί όλα τα δεδομένα που έχει στην κατοχή του ο χρήστης.

Σχετικές ειδήσεις