ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τηλεφωνικές κλήσεις μέσω WhatsApp

Τηλεφωνικές κλήσεις μέσω WhatsApp

Οι ιθύνοντες του WhatsApp, μίας από τις πλέον δημοφιλείς υπηρεσίες επικοινωνίας παγκοσμίως, το είχαν προαναγγείλει εδώ και περίπου ένα χρόνο, αλλά πλέον φαίνεται πως ήρθε η ώρα και να το υλοποιήσουν.

Ο λόγος για τη δυνατότητα πραγματοποίησης δωρεάν τηλεφωνικών κλήσεων μεταξύ των χρηστών της εφαρμογής, οι οποίοι πλέον εκτιμώνται σε περισσότερα από 700 εκατ. παγκοσμίως.

Προς το παρόν, η δυνατότητα αυτή υπάρχει στους κατόχους Android συσκευών, οι οποίοι, μετά την τελευταία αναβάθμιση της εφαρμογής, βλέπουν όταν επιλέγουν μία επαφή και ένα επιπλέον εικονίδιο που μοιάζει με ακουστικό τηλεφώνου και είναι αυτό που δίνει τη δυνατότητα για φωνητικές κλήσεις. Η αντίστοιχη δυνατότητα για την έκδοση για iOS συσκευές αναμένεται πολύ σύντομα.

Υπενθυμίζεται ότι το WhatsApp, το οποίο ανήκει εδώ και περίπου ένα χρόνο στο Facebook, δεν χρεώνει για τις επικοινωνίες μεταξύ των συνδρομητών του.

Αν οι κλήσεις γίνονται με τον χρήστη συνδεδεμένο σε WiFi δεν υπάρχει κάποια χρέωση, ενώ αν γίνονται συνδεδεμένο μόνο στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, η χρέωση είναι ανάλογη με τα πακέτο δεδομένων του εκάστοτε χρήστη.

Σχετικές ειδήσεις