ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σου τελείωσαν τα ξυραφάκια; Πάτα απλώς ένα κουμπί!

Σου τελείωσαν τα ξυραφάκια; Πάτα απλώς ένα κουμπί!

Για όσους δεν προσέχουν πότε τελειώνουν τα αποθέματα τους σε διάφορα αγαθά και βρίσκονται την πιο «ακατάλληλη» στιγμή χωρίς ξυραφάκια, απορρυπαντικά ή χαρτί υγείας, η λύση ίσως να είναι μία πρωτοποριακή και άκρως ενδιαφέρουσα υπηρεσία που λανσάρει το Amazon, η πιο γνωστή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου και όχι μόνο. Ο λόγος για το Dash Button, το οποίο πολύ απλά επιτρέπει να αγοράσετε διάφορα αγαθά με το πάτημα ενός κουμπιού!

Του Δημήτρη Μαλλά

Διαθέσιμο προς το παρόν μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε επιλεγμένους πελάτες της υπηρεσίας Amazon Prime, το Dash Button είναι μία μικρή συσκευή που έχει το λογότυπο αρκετών από τα πιο γνωστά εμπορικά σήματα σε διάφορα καταναλωτικά αγαθά. Ο χρήστης μπορεί να προγραμματίσει τη συσκευή του όπως το επιθυμεί και όταν, για παράδειγμα, θέλει να ανανεώσει τα ξυριστικά του, να πατάει το κουμπί πάνω σε αυτήν και αυτομάτως να αποστέλλεται παραγγελία στο Amazon! Όπως είναι προφανές, ο καταναλωτής μπορεί να έχει πολλαπλές συσκευές Dash Button μέσα στο σπίτι του, κάθε μία και για ένα ξεχωριστό brand!

Η σύνδεση με το WiFi του σπιτιού και η διαχείριση του Dash Button είναι σχετικά εύκολη και ουσιαστικά πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα του αποκαλούμενου Διαδικτύου των Πραγμάτων.

Βέβαια, έχουν ήδη αρχίσει να υπάρχουν και οι φωνές ανησυχίας, δεδομένου ότι πρακτικά ο καταναλωτής θα «δένεται» με ένα συγκεκριμένο brand όσον αφορά μία συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων (π.χ. χαρτί τουαλέτας ή ξυριστικά ή είδη ομορφιάς), γεγονός που αποτρέπει την είσοδο ανταγωνιστών. Από την άλλη πλευρά, η υπηρεσία μπορεί να αποδειχθεί αρκετά χρήσιμη σε όσους είναι αρκετά αφηρημένοι και ξεχνούν τι χρειάζονται μέσα στο σπίτι τους.

Σχετικές ειδήσεις