ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Oι γονείς ανησυχούν για το σερφάρισμα των παιδιών στο internet

Oι γονείς ανησυχούν για το σερφάρισμα των παιδιών στο internet

Όλο και περισσότεροi γονείς δηλώνουν ανήσυχοι για το ακατάλληλο περιεχόμενο στο οποίο εκτίθενται τα παιδιά τους, Αυτό προκύπτει από μία νέα έρευνα της εταιρείας ESET.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα ποσοστό 40% των γονιών εκφράζει την ανησυχία του για το ότι τα παιδιά τους επισκέπτονται ιστοσελίδες με τρομοκρατικό περιεχόμενο, το 60% ανησυχεί ότι τα παιδιά επισκέπτονται ιστοσελίδες με πορνογραφικό υλικό και ένα 47% παραδέχεται την αγωνία του για επισκέψεις των παιδιών σε ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών.

Η έρευνα, η οποία μελέτησε τις θέσεις 441 γονέων στη Βρετανία, αποκάλυψε επίσης ότι το 79% θα επέλεγε να εμποδίσει το παιδί του από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενώ μελετάει για το σχολείο, επισημαίνοντας πόσο εθισμένα είναι τα παιδιά στη μοντέρνα τεχνολογία.

Άλλα ευρήματα αποκάλυψαν ότι παρά το ενδιαφέρον σχετικά με τις τοποθεσίες που επισκέπτονται τα παιδιά τους, το 70% εξακολουθεί να εμπιστεύεται το παιδί του στη χρήση του διαδικτύου με υπευθυνότητα. Ωστόσο, το 30% των γονέων παραδέχθηκε ότι δεν έχει ιδέα τι ώρα αποσυνδέεται το παιδί του από το διαδίκτυο το βράδυ.

Όταν οι γονείς ρωτήθηκαν αν το παιδί τους έχει εκπαιδευτεί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας, ποσοστό 41% αναφέρει ύπαρξη εκπαίδευσης στο σπίτι, το 35% εκπαίδευση στο σχολείο, το 18% αποκάλυψε ότι δεν γνωρίζει αν το παιδί του έχει λάβει εκπαίδευση, ενώ το 7% είπε το παιδί του δεν είχε λάβει καμία εκπαίδευση. Οι γονείς ρωτήθηκαν επίσης αν αισθάνθηκαν ότι η εκπαίδευση του παιδιού τους ήταν επαρκής, με ποσοστό 62% των γονέων να απαντά «ναι», ποσοστό 4% να δηλώνει «όχι», ενώ το 34% των γονέων να μην είναι σίγουρο.

Σχετικές ειδήσεις