Χάρτης σεισμού
Ο χάρτης με το επίκεντρο του σεισμού
emsc-csem
1'

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε στη 01:18 μετά τα μεσάνυχτα (Μεγάλη Τρίτη), στο Βόρειο Κρητικό Πέλαγος.

Το επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 60 χλμ. βόρεια - βορειοανατολικά του Ηρακλείου Κρήτης σύμφωνα με το EMSC, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 16 χλμ.

Σύμφωνα με αναφορές στο EMSC, ο νέος σεισμός, όπως και αυτός που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας, έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές στα βόρεια της Κρήτης.

3,7 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,7 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 16 χλμ., και επίκεντρο τα 51 χλμ. βόρεια του Ηρακλείου.

Στο ρυθμό των Ρίχτερ η περιοχή

Το τελευταίο διάστημα η περιοχή δίνει αρκετούς μικροσεισμούς.

Τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 4 Ρίχτερ σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Δείτε στη gallery τους σεισμό, όπως τους κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένοι στα Ανώγεια και στο Βάμο Χανίων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή