ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διαθέσιμα στην Ελλάδα τα πρώτα smartphones με Windows 10

Διαθέσιμα στην Ελλάδα τα πρώτα smartphones με Windows 10

Τη διάθεση στην ελληνική αγορά των πρώτων smartphone που βασίζονται στα Windows 10 ανακοίνωσε η Microsoft. Πρόκειται για τα Lumia 950 και Lumia 950 XL, η προτεινόμενη τιμή λιανικής των οποίων είναι τα 639 ευρώ και τα 739 ευρώ αντίστοιχα. Η βασική διαφορά τους είναι στην διαγώνιο της οθόνης καθώς το μεν 950 είναι στις 5,2 ίντσες και το δε 950 XL στις 5,7 ίντσες.

Τα Lumia 950 και Lumia 950 XL είναι τα πρώτα τηλέφωνα Lumia με προεγκατεστημένα τα Windows 10 με απρόσκοπτη μετάβαση σε όλες τις συσκευές Windows μέσω των βασικών εφαρμογών, όπως τα ενσωματωμένα Office, τα οποία παρέχουν πρόσβαση σε όλα τα αρχεία σας μέσω του OneDrive και του cloud.

Τόσο το Lumia 950 όσο και το Lumia 950 XL διαθέτουν τη λειτουργία Continuum, η οποία είναι ενισχυμένη με το προαιρετικό εξάρτημα Display Dock της Microsoft. Αυτή η λειτουργία των Windows 10 σας επιτρέπει να συνδέσετε το τηλέφωνό μας σε μια οθόνη είτε για να ψυχαγωγηθείτε, είτε να εργαστείτε όπως σε κανονικό υπολογιστή με την προσθήκη πληκτρολογίου και ποντικιού αξιοποιώντας το Microsoft Office, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να λαμβάνετε κλήσεις ή να εκτελείτε άλλες εργασίες.

Και οι δύο συσκευές διαθέτουν οθόνη AMOLED QuadHD με έως 564 ppi, που σημαίνει ότι η προβολή φωτογραφιών, βίντεο ή κειμένου είναι άψογη ακόμα και υπό το φως του ήλιου.

Η τεχνολογία PureView της Microsoft είναι ενσωματωμένη στις κάμερες τόσο του Lumia 950 όσο και του Lumia 950 XL, προσφέροντας αισθητήρα 20 MP και φυσικό φλας τριών LED. Η κάμερα αιχμαλωτίζει άψογες εικόνες, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες, και αυτές οι φωτογραφίες μπορούν να συγχρονίζονται αυτόματα σε όλες τις συσκευές Windows 10 μέσω της εφαρμογής Windows Photo και να χρησιμοποιούνται από κοινού με τους φίλους και την οικογένειά σας.