ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έμφαση στο Internet of Things από τη Sony Mobile

Έμφαση στο Internet of Things από τη Sony Mobile

Η Sony Mobile ανακοίνωσε στη Βαρκελώνη και στο Mobile World Congress μία νέα σειρά smartphones, τα Xperia X, όμως, το ενδιαφέρον πολλών από τους επισκέπτες στο περίπτερο συγκεντρώνουν τα προϊόντα που κινούνται στο χώρο του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things – IoT).

“Θέλουμε να αποκτήσουμε ηγετική θέση στην αγορά του Internet of Things” σημειώνει στο newsbomb.gr ο Αντώνης Μπαρούνας, πρόεδρος Ευρώπης για τη Sony Mobile. «Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για τη Sony Mobile» τονίζει ο κ. Μπαρούνας, ο οποίος είναι ένα από τα ελάχιστα στελέχη από την Ελλάδα που διατηρεί τόσο υψηλή θέση σε εταιρεία που κινείται στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών.

Η Sony Mobile ανακοίνωσε το Xperia Ear, μία προηγμένη «έξυπνη» συσκευή που τοποθετείται στο αυτί του χρήστη και του δίνει πληροφορίες και η οποία θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι. Παράλληλα, όμως, παρουσιάζει μία σειρά από concepts προϊόντων όπως είναι το Xperia Eye (κάμερα με ευρυγώνιο φακό), το Xperia Projector και το Xperia Agent (ένας προσωπικός «έξυπνο» βοηθός), τα οποία δείχνουν τις προθέσεις της Sony Mobile όσον αφορά τον τομέα του Internet of Things.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρούνα, η Sony Mobile έχει κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις προκειμένου να είναι ετοιμαστεί για την δυναμική επέκταση της στο χώρο του ΙοΤ. «Για παράδειγμα, έχουμε ήδη τις συνεργασίες ώστε οι συσκευές μας να έχουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο για το χώρο του ΙοΤ» σημειώνει.

Παράλληλα, η Sony Mobile αξιοποιεί τις συνέργιες που υπάρχουν στον όμιλο, ιδίως όσο αφορά στο περιεχόμενο και σκοπεύει να κινηθεί σε μοντέλα συνεργασίας με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους προκειμένου να παρέχουν καινοτόμα πακέτα υπηρεσιών.

Όσον αφορά τα νέα smartphones, ο κ. Μπαρούνας σημειώνει ότι αυτό που επιδιώκεται με τη νέα σειρά είναι «να αναζωογονήσουμε τα προϊόντα μας και να διαφοροποιηθούμε με έξυπνο τρόπο». Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος της Sony Mobile, τα νέα smartphones της σειράς Χ έχουν ιδιαίτερα έξυπνες λειτουργίες, όπως είναι η κάμερα που προσφέρει περισσότερο ακριβή εστίαση αλλά και η νέα τεχνολογία στη μπαταρία που έχει ως αποτέλεσμα την επιμήκυνση της ζωής της, όπως, και ο καινούριος σχεδιασμός. «Κάμερα, μπαταρία και σχεδιασμός είναι τρία χαρακτηριστικά στα οποία δίνουν ιδιαίτερη έμφαση οι καταναλωτές και προσφέρουμε σημαντικές βελτιώσεις σε αυτούς τους τομείς».

Του απεσταλμένου μας στη Βαρκελώνη
Δημήτρη Μαλλά

Σχετικές ειδήσεις