Το 1 Gbps «χτύπησε» η Vodafone Ελλάδος

Το 1 Gbps «χτύπησε» η Vodafone Ελλάδος

newsbomb

Ταχύτητες δεδομένων που έφθασαν στο 1 Gbps μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας πέτυχε η Vodafone Ελλάδος σε εργαστηριακό περιβάλλον.

Πρόκειται για την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που πετυγχάνει τέτοιου είδους ταχύτητες μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας έστω και εργαστηριακό περιβάλλον.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Vodafone Ελλάδος συνεργάστηκε με τη Huawei, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, και αξιοποίησε τις δυνατότητες της τεχνολογίας LTE/LTE Advanced (4x4 MIMO, 5 Carrier Aggregation, 256 QAM) για να πετύχει το 1 Gbps όσον αφορά στη λήψη δεδομένων.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η συνεχής αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών που προκύπτει από την μακρόχρονη στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Vodafone και της Huawei, σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο, εξασφαλίζει τη βέλτιστη εμπειρία σε πρωτοποριακές υπηρεσίες και οδηγεί τη μετάβαση σε μία ψηφιακή κοινωνία, όπου όλοι και όλα θα είναι διασυνδεδεμένα.

Επίσης, επισημαίνεται ότι από την έναρξη της λειτουργίας της, η Vodafone επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του δικτύου της, έχοντας διαθέσει την τελευταία επταετία πάνω από 1,5 δισ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved