ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

IFA 2016: Η Samsung θέλει να ασχοληθεί «σοβαρά» με τα …ρολόγια

IFA 2016: Η Samsung θέλει να ασχοληθεί «σοβαρά» με τα …ρολόγια

Τα «έξυπνα» ρολόγια (smartwartches) δεν έχουν καταφέρει να σημειώσουν την εμπορική επιτυχία που ανέμεναν πολλοί αναλυτές πριν από 2-3 χρόνια, αλλά ορισμένοι κατασκευαστές συνεχίζουν να το «παλεύουν».

Του Δημήτρη Μαλλά

Από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Samsung, η οποία παρουσίασε το νέο Gear S3, το οποίο, σύμφωνα με την κορεατική εταιρεία είναι ένα πολύ καλό ρολόι, πέραν από ένα εξαιρετικό smartwatch.

Η Samsung δίνει, εδώ στο Βερολίνο και στο πλαίσιο της IFA, μεγάλη έμφαση στο Gear S3, δεδομένου ότι κιόλας ότι αφιέρωσε μία παρουσίαση αποκλειστικά για την ανακοίνωση του. Mε μεγαλύτερο μέγεθος από το προηγούμενο μοντέλο αλλά και κατασκευή από ανοξείδωτο ατσάλι, το Gear S3, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ενσωματώνει πλέον και GPS δέκτη ενώ κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, την Frontier και την Classic με τη δεύτερη να απευθύνεται σε όσους αναζητούν κάτι παραπάνω, έχοντας δερμάτινο λουράκι. Σημειωτέον πως υπάρχει περιστρεφόμενη στεφάνη, αλλά και ηχείο για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων.

Νέο smartwatch παρουσίασε πάντως και η Asus, το ZenWatch 3 με μια συλλογή από 50 διαφορετικά λουράκια και προσπάθεια της εταιρείας να δώσει τον χαρακτήρα της διαχρονικής σχεδίασης. Στηρίζεται και φέτος στην πλατφόρμα του Android Wear και το περιμένουμε στην αγορά μέχρι το τέλος του έτους με τιμή στα 229 ευρώ.