ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

IFA 2016: Smartphones για όλα τα… γούστα

IFA 2016: Smartphones για όλα τα… γούστα

Συσκευές που έχουν ως στόχο να καλύψουν εξειδικευμένες ανάγκες των καταναλωτών, ιδίως σε τομείς όπως είναι η λήψη φωτογραφιών επέλεξαν να παρουσιάσουν στη φετινή IFA 2016, μίας από τις μεγαλύτερες εκθέσεις καταναλωτικών τεχνολογικών προϊόντων, ορισμένοι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές, όπως είναι η Huawei και η Sony Mobile, ενώ η έκθεση στο Βερολίνο αποτελεί μία ευκαιρία για νέους «παίκτες» όπως η Neffos (TP-Link) να κάνουν την εμφάνιση τους.

Του Δημήτρη Μαλλά

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσαρμογής στις ανάγκες των καταναλωτών είναι η νεα σειρά smartphones με την επωνυμία Nova που ανακοίνωσε η Huawei και κινούνται στη μεσαία κατηγορία, όπου έχει δοθεί έμφαση σε φωτογραφικά χαρακτηριστικά που εκτιμάται ότι θα προσελκύσουν τις γυναίκες, όπως είναι τα φίλτρα ομορφιάς και η προσθήκη ...make-up στις φωτογραφίες!

H Huawei ανακοίνωσε δύο μοντέλα, το Nova και το Nova Plus. Το Nova (5 ίντσες) έρχεται με την κάμερα στα 12 megapixels, ενώ το Nova Plus (5,5 ίντσες) ανεβαίνει στα 16 megapixels, έχοντας και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Οι τιμές που ανακοινώθηκαν είναι τα 399 ευρώ για το Nova και τα 429 ευρώ για το Nova Plus.

Από τις συσκευές που προκάλεσαν πάντως τη μεγαλύτερη αίσθηση, μέχρι τώρα, ήταν το Sony Xperia XZ, το οποίο αποτελεί τη νέα «ναυαρχίδα» της ιαπωνικής εταιρείας, η οποία χαρακτηρίζει τον τομέα των smartphones ως βασικό κομμάτι της στρατηγικής της. Το Xperia XΖ έρχεται με οθόνη 5,2 ιντσών, κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά και εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και ξεχωρίζει χάρη στην κορυφαία κάμερα των 23 megapixels που διαθέτει και την τεχνολογία Triple image sensing, που επιτρέπει φωτογραφίες με πιστότητα, στο κλάσμα του δευτερολέπτου, σε οποιοδήποτε περιβάλλον, συνδυάζοντας τις εξής τρεις τεχνολογίες. Το Xperia X Compact έρχεται με οθόνη 4,6 ιντσών, η οποία μοιάζει μικρή για τα σημερινά δεδομένα, αλλά σύμφωνα με τους ανθρώπους της Sony Mobile, είναι εξαιρετικά δημοφιλές μέγεθος στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ η συσκευή διαθέτει την ίδια τεχνολογία κάμερας με το XZ.

Πέραν της Sony και της Huawei, στην IFA έχουμε και ορισμένες νέες παρουσίες όπως είναι αυτή της Neffos, το brand που χρησιμοποιεί η κινέζικη TP-Link για τα smartphones της. Στο Βερολίνο, παρουσιάστηκαν δύο νέα μοντέλα, τα Neffos X1 και Χ1 Max που είναι κομψά λεία με διπλά κυρτή πίσω όψη, άριστη φωτογραφική μηχανή και πολύ γρήγορο ξεκλείδωμα με το δακτυλικό αποτύπωμα.