ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κάνε τις αγορές σου μέσα από το Facebook!

Κάνε τις αγορές σου μέσα από το Facebook!

Το Facebook έχει λανσάρει μία σειρά από νέες υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια και η πιο πρόσφατη ανακοίνωση του είναι μία από τις ενδιαφέρουσες, καθώς σου επιτρέπει να αγοράζεις και να πουλάς πράγματα!

Του Δημήτρη Μαλλά

Το Facebook Marketplace θα είναι αρχικά διαθέσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία μέσα από το app του Facebook για Android και iOS συσκευές, ενώ σταδιακά θα επεκτείνεται και σε άλλες χώρες όπως, φυσικά, και στην web εκδοχή της υπηρεσίας.

Το Marketplace είναι μία online αγορά όπου θα μπορείς να βρεις ή να πουλήσεις αντικείμενα σε χρήστες του Facebook που θα βρίσκονται κοντά σου. Κάτι αντίστοιχο προσφέρεται ήδη μέσω των Facebook Groups αλλά τώρα η αμερικανική εταιρεία αποφάσισε να διευρύνει λίγο τη συγκεκριμένη δυνατότητα.

Η πρόσβαση στο Marketplace γίνεται με ένα πλήκτρο που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης και ο κάθε χρήστης μπορεί πολύ εύκολα να «ανεβάσει» μία νέα προσφορά. Υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης, ενώ όταν βρεις ένα αντικείμενο που θέλεις, το επιλέγεις και μπορείς να δεις πληροφορίες σχετικά με τον πωλητή.

Αν το θες, στέλνεις ένα απευθείας μήνυμα μέσω του Messenger προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία.

Σημειωτέον πως το Facebook δεν εμπλέκεται στη διαδικασία πληρωμής ή μεταφοράς του αντικειμένου, κάτι που διαφοροποιεί την υπηρεσία από το eBay.

Δεν αποκλείεται βέβαια να αλλάξει, καθώς το Facebook πειραματίζεται αρκετά τα τελευταία χρόνια με τις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η επέκταση του Facebook στο χώρο των αγορών αποτελεί μία εξέλιξη που σίγουρα θα συζητηθεί.

Σχετικές ειδήσεις