Έρχεται μεγάλη αλλαγή στο Facebook Messenger!

Έρχεται μεγάλη αλλαγή στο Facebook Messenger!

Newsroom Newsroom

Σπεύστε να δείτε αν η αλλαγή αυτή έχει συμβεί στο δικό σας προφίλ

Το Facebook πριν από μερικούς μήνες ξεκίνησε να δοκιμάζει end-to-end κρυπτογράφηση για το Messenger και σήμερα ανακοίνωσε ότι πέρασε με επιτυχία τις δοκιμές και ότι είναι διαθέσιμη για τους 1 δισεκατομμύριο χρήστες του σε όλο τον κόσμο.

Όπως το WhatsApp, που ανήκει επίσης στο Facebook, έτσι και το Messenger χρησιμοποιεί το Signal Protocol, το οποίο έχει αναπτυχθεί από την Open Whisper Systems.

Για να έχεις κρυπτογραφημένη συζήτηση με κάποιον θα πρέπει να ξεκινήσεις μια «Secret Conversation» με το συγκεκριμένο άτομο, αναφέρει το techit.gr. Μια τέτοια μυστική συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει πατώντας επάνω στο όνομα του ατόμου που έχεις κανονική συζήτηση. Η «Secret Conversation» είναι ξεχωριστή από οποιαδήποτε άλλη συζήτηση που έχεις με το άτομο αυτό, σε αυτή μπορείς να έχεις πρόσβαση από μια μόνο συσκευή και δεν συγχρονίζεται στις υπόλοιπες.

Μέσα σε μια Secret Conversation δεν θα μπορείς να ανταλλάσσεις GIF και video, όμως είναι δυνατή η αποστολή φωτογραφιών και stickers. Επιπλέον, μπορείς να βάλεις ένα χρονόμετρο στα μηνύματα τα οποία θα αυτοκαταστρέφονται όπως στο Snapchat, ο χρόνος που μπορείς να ορίσεις είναι από 5 λεπτά έως μια μέρα.

Το νέο χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο για όλους και απαιτεί την τελευταία έκδοση του Messenger.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved