Στο 1 petabyte η εορταστική κίνηση δεδομένων στην Cosmote

Στο 1 petabyte η εορταστική κίνηση δεδομένων στην Cosmote

Διπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι η κίνηση δεδομένων στα δίκτυα κινητής της Cosmote τις ημέρες των εορτών, με τους πελάτες κινητής σε όλη την Ελλάδα να επιλέγουν το Internet για να ανταλλάξουν ευχές. Η συνολική κίνηση data για το διάστημα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς άγγιξε για πρώτη φορά το 1 PetaByte.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 1 PetaΒyte (1 τρισεκατομμύριο KiloΒytes) αντιστοιχεί στα δεδομένα που χωράνε σε 223.000 DVD ή σε 13 χρόνια προβολής video υψηλής ευκρίνειας (HD)!

Επιπλέον, είναι αξιοσημείωτο ότι η κίνηση data μέσω των δικτύων Cosmote 4G και 4G+ πενταπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι, καθώς οι πελάτες της εταιρείας εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες και τις υψηλές ταχύτητες των νέων δικτύων.

Το 48% του συνολικού όγκου των δεδομένων που μεταφέρθηκαν την περίοδο των εορτών, διακινήθηκε μέσω των social media. Πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναδείχτηκε το Facebook, όπου η κίνηση αντιστοιχεί στο 1/3 περίπου της συνολικής κίνησης του δικτύου. Έκτος από τα social media, σημαντικό μέρος των δεδομένων χρησιμοποιήθηκε για σερφάρισμα (21%), και video streaming (15%).

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, σε όλη τη διάρκεια των εορτών, τα δίκτυα της Cosmote ανταποκρίθηκαν απρόσκοπτα στις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις για διακίνηση data, χάρη στις σημαντικές επενδύσεις του ομίλου ΟΤΕ οι οποίες αυξάνουν συνεχώς τη χωρητικότητα και την κάλυψη, και βελτιώνουν την ποιότητα των δικτύων. Ο όμιλος ΟΤΕ παραμένει με διαφορά ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές, με τις επενδύσεις του μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια, να ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ, ενώ για την επόμενη τετραετία ο όμιλος έχει εξαγγείλει επενδύσεις ύψους 1,3 δισ. ευρώ μόνο στην Ελλάδα, κυρίως για δίκτυα σταθερής και κινητής.