ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διεθνές σχολείο με θέμα «Η Φωτονική συναντά τη Βιολογία»

Διεθνές σχολείο με θέμα «Η Φωτονική συναντά τη Βιολογία»
Θερινό Διεθνές σχολείο το οποίο θα έχει θέμα «Η Φωτονική συναντά τη Βιολογία», διοργανώνει το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ)...

Θερινό Διεθνές σχολείο το οποίο θα έχει θέμα «Η Φωτονική συναντά τη Βιολογία», διοργανώνει το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

Το σχολείο θα διαρκέσει από τις 15 μέχρι τις 18 Σπετεμβρίου και θα διεξαχθεί στη Χερσόνησο Κρήτης. Η διεξαγωγή του πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος "Fastdot Compact Ultrafast Laser Sources Based on Novel Quantum Dot Structures" ("Συμπαγείς υπερβραχείες πηγές λέιζερ με τεχνολογία κβαντικών τελειών") του 7ου Προγράμματος Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 18 εταίροι από αντίστοιχα ευρωπαϊκά ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια και εταιρίες.

Περίπου 40 μεταπτυχιακοί φοιτητές και μεταδιδακτορικοί ερευνητές που θέλουν να ειδικευτούν στις τεχνολογίες αιχμής της Φωτονικής και της Βιολογίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρακολουθήσουν το σχολείο.

Στους ομιλητές συγκαταλέγονται επιστήμονες του εξωτερικού, όπως ο καθηγητής Alfred Cuschieri, διευθυντής του Ινστιτούτου Ιατρικής Επιστήμης και Τεχνολογιών του Πανεπιστήμιου του Νταντί στη Βρετανία, ο καθηγητής Paras N. Prasad, επικεφαλής του Ινστιτούτου Φωτονικής και Βιοφωτονικής του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο στις ΗΠΑ και ο καθηγητής Valery V. Tuchin, επικεφαλής του Εργαστηρίου Οπτικής και Βιοϊατρικής Φυσικής του Πανεπιστημίου του Σαράτοφ στη Ρωσία.