ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ελληνική τρέλα για το iPhone X!

Ελληνική τρέλα για το iPhone X!

Πυρετό έχει προκαλέσει στους Έλληνες καταναλωτές η έλευση του iPhone X, καθώς παρά την υψηλή τιμή που θα έχει η νέα «ναυαρχίδα» της Apple, το ενδιαφέρον είναι κάτι παραπάνω από έντονο.

Του Δημήτρη Μαλλά

Οι προπαραγγελίες ξεκίνησαν σήμερα στις 10 π.μ. και ο αριθμός των προπαραγγελιών έφθασε, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, στις 3000, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το iPhone X θα κοστίζει 1199 ευρώ στην έκδοση με τα 64 GB αποθηκευτικό χώρο και 1399 ευρώ στην έκδοση με τα 256 GB αποθηκευτικό χώρο, είναι μάλλον προφανές ότι το συγκεκριμένο smartphone έχει προκαλέσει πολύ μεγάλο ενθουσιασμό και στους Έλληνες καταναλωτές, οι οποίοι προτίμησαν να περιμένουν το X αντί να αποκτήσουν το iPhone 8. Το iPhone X (σ.σ. οι άνθρωποι της Apple το προφέρουν Ten, δηλαδή δέκα, καθώς το Χ είναι ο λατινικός αριθμός για το δέκα και ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο η αμερικανική εταιρεία τιμά τα 10 χρόνια από το λανσάρισμα του πρώτου iPhone) πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και την Κύπρο στις 3 Νοεμβρίου και όλες οι μεγάλες αλυσίδες (Γερμανός, Vodafone, Wind, Κωτσόβολος, Piublic, Πλαίσιο, Media Markt, You.gr κ.ά) δέχονται ήδη προπαραγγελίες, αν και ορισμένες κάνουν λόγο για εκφήλωση ενδιαφέροντος. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη σε αρκετές περιπτώσεις προσφέρουν το iPhone X με 48 άτοκες δόσεις!

ΚΙΝΗΤΟ 1

Το iPhone X διαθέτει οθόνη 5,8 ιντσών και έναν πολύ όμορφο σχεδιασμό με τη συσκευή να έχει γυαλί και μπρος και πίσω, ενώ δεν υπάρχει το γνωστό κεντρικό πλήκτρο (home button). Στο iPhone X, το ξεκλείδωμα γίνεται με τη χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου που η Apple αποκαλεί Face ID και υποστηρίζει ότι είναι δύσκολο να την «ξεγελάσει» κάποιος και είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με αντίστοιχες τεχνολογίες του ανταγωνισμού. Το iPhone X έχει τον νέο επεξεργαστή (Α11 Bionic) που είναι 25% ταχύτερος από τν προηγούμενο, είναι ανθεκτικό σε σκόνη και νερό, υποστηρίζει τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, διαθέτει διπλή οπίσθια κάμερα στα 12 megapixel με αρκετές βελτιώσεις, όπως το portrait lightining, όσον αφορά στη λήψη φωτογραφιών και video.

Σχετικές ειδήσεις