ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το μέλλον είναι εδώ

Το μέλλον είναι εδώ
Ένα βήμα προς το μέλλον κάνει η τεχνολογία, χάρη σε μια νέα μέθοδο στην Επικοινωνία άμεσης προώθησης και προβολής...

Ένα βήμα προς το μέλλον κάνει η τεχνολογία, χάρη σε μια νέα μέθοδο στην Επικοινωνία άμεσης προώθησης και προβολής, το λεγόμενο proximity marketing, το οποίο θα διαθέτει το δίκτυο Bluenetwork.

Η μέθοδος αυτή παρέχει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να μετακινεί κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο σε μια απομακρυσμένη οθόνη, καθώς και να πληροφορείται για προϊόντα και υπηρεσίες που τον ενδιαφέρουν. Το σύστημα αυτό διαθέτει στην Ελληνική αγορά η εταιρεία Data Communication Systems με 500 συσκευές Bluetooth, Wi-Fi και Visual Sensitive.

Οι ειδικές συεσκευές συνδέονται με οθόνες και δίνουν τη δυνατότητα στο κοινό να αλληλεπιδρά με αυτές. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν υπολογιστή αλληλεπίδρασης οθόνης, ο οποίος στέλνει περιεχόμενο προβολής και διαφημιστικό υλικό, παρέχει ενημέρωση για προϊόντα και υπηρεσίες, και διανέμει προσφορές και εκπτωτικά κουπόνια στις κινητές συσκευές των πελατών που βρίσκονται σε ακτίνα 100 μέτρων. Μπορεί επίσης να παρέχει πλήρη ενημέρωση για τις δραστηριότητες Δήμων και Οργανισμών, για Δημοσκοπήσεις, για Πολιτιστικές Εκδηλώσεις κ.α.

Το proximity marketing, η μέθοδος άμεσου μάρκετινγκ, εκμεταλλεύεται τις τεχνολογίες των ασυρμάτων δικτύων τοπικής εμβέλειας, για την αποστολή περιεχομένων εικόνας, ήχου και κειμένου. Το περιεχόμενο μεταδίδεται σε κινητά τηλέφωνα και συσκευές, που υποστηρίζουν Bluetooth, Wi-Fi ή GPRS, τα οποία βρίσκονται μέσα στην εμβέλεια του πομπού.