ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H κινέζική ZTE είναι Νο4 στον κόσμο!

H κινέζική ZTE είναι Νο4 στον κόσμο!

Ορισμένοι έχουν προκαταλήψεις σχετικά με την ποιότητα των κινητών τηλεφώνων που είναι κατασκευασμένες από κινέζικες εταιρίες. Άλλωστε οι χαμηλές τιμές κάνουν πολύ κόσμο να σκέπτεται πώς ότι είναι... «κινέζικο», είναι και προβληματικό.

Η τελευταία έκθεση της IDC στις παγκόσμιες αποστολές κινητών τηλεφώνων φέρνει στο φως μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία-εκπλήξεις. Μια από αυτές τις εκπλήξεις είναι η άνοδος της κινεζικής εταιρείας ΖΤΕ στο νούμερο 4 στην λίστα με τις παγκόσμιες αποστολές κινητών τηλεφώνων, ξεπερνώντας ακόμα και την Apple!

Η ZTE, σε σχέση με πέρυσι έχει κάνει ένα εντυπωσιακό άλμα της τάξης των 57,9%. Στο μεταξύ, η Nokia, η Samsung και η LG συνεχίζουν να καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις.

Η κινέζική εταιρία δεν είναι η μόνη που παρουσιάζει άνοδο.

Στο 23,0%, η Samsung είδε τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με το 2010, ενώ η Apple είδε μια αύξηση της τάξης του 21,3%.

Στο αντίποδα, Nokia και LG είδαν τα μερίδια τους να μειώνονται. Πιο συγκεκριμένα το μερίδιο αγοράς της Nokia μειώθηκε κατά 3,4% ενώ το LG είδε μια τεράστια πτώση της τάξης του 25,7%.

Πάντως, αντίθετα με τις προβλέψεις της IDC, η αγορά κινητής τηλεφωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο αυξήθηκε κατά 12,8%.