ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

To Mi MIX 2S της Xiaomi είναι ένα smartphone που τα έχει όλα…

To Mi MIX 2S της Xiaomi είναι ένα smartphone που τα έχει όλα…

Η Xiaomi είναι ο ταχύτερα ανερχόμενος κατασκευαστής smartphones (και όχι μόνο), σε παγκόσμιο επίπεδο, ο οποίος έχει αποκτήσει πολλούς φανατικούς φίλους στην Ελλάδα.

Του Δημήτρη Μαλλά

Ο λόγος της αυξημένης δημοτικότητας της συγκεκριμένης εταιρείας, δεν είναι άλλος από τα κορυφαία προϊόντα που παρουσιάζει, τα οποία αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό προηγμένων χαρακτηριστικών, δυνατοτήτων και σχεδιασμού, με τιμές που δεν φθάνουν σε… υπερβολικά επίπεδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το smartphone που μόλις έφθασε στην ελληνική αγορά και διατίθεται αποκλειστικά στο Mi Store, στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, μέχρι τις 15 Ιουλίου. Ο λόγος για το Mi MIX 2S, διάδοχος του Mi MIX 2, το οποίο είναι απλά… εντυπωσιακό και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία συσκευή «έργο τέχνης».
Η οθόνη έχει διαγώνιο που φθάνει στις 5,9 ίντσες, αλλά αυτό που κάνει τη συσκευή ξεχωριστή είναι ότι πρακτικά δεν υπάρχουν περιθώρια γύρω από την οθόνη. Το Mi MIX 2S είναι ένα full screen smartphone με κυρτή κεραμική σχεδίαση και είναι μία συσκευή που θα συγκεντρώσει πολλά βλέμματα, εκτός από τα ουκ ολίγα διεθνή βραβεία σχεδιασμού.

Τι άλλο ζητά κανείς από ένα smartphone; Εξαιρετική κάμερα και εδώ η νέα «ναυαρχίδα» της Xiaomi κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα, καθώς οι φωτογραφίες χαρακτηρίζονται από κορυφαία ποιότητα. Αυτό οφείλεται στην διπλή οπίσθια κάμερα με τα μεγάλα 1,4μm pixels και το dual pixel autofocus. Το αποτέλεσμα είναι η ενισχυμένη φωτεινότητα και η εξαιρετική ποιότητα των φωτογραφιών ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά και η αυξημένη ταχύτητα του focus, ώστε η λήψη να είναι πάντα τέλεια. Επιπλέον, η κάμερα του Mi MIX 2S ενσωματώνει τεχνολογία ΑΙ, ώστε να βελτιώνει τις ρυθμίσεις ανάλογα με την περίσταση (ανιχνεύει ως και 206 σκηνές σε 25 κατηγορίες), μεταμορφώνοντας τον ερασιτέχνη φωτογράφο σε επαγγελματία, ενώ επιτρέπει και την καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού εφέ bokeh.

m1

Από εκεί και πέρα, το Mi MIX 2S είναι και γρήγορο χάρη τόσο στον oκταπύρηνο Qualcomm Snapdragon 845 επεξεργαστή που χρησιμοποιεί, αλλά και χάρη στη μνήμη που φθάνει στα 6 GB. Επίσης, επιτυγχάνεται υψηλότερο framerate ακόμα και στα πιο απαιτητικά παιχνίδια, με χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση και θερμοκρασία.

Πέραν των παραπάνω, παρέχεται η δυνατότητα για ταχύτατη ασύρματη φόρτιση (7,5W) βάσει του προτύπου Qi, υποστηρίζεται η αναπαραγωγή παιχνιδιών και εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality – AR), όπως και η τεχνολογία NFC.
Όσον αφορά την τιμή πώλησης, κινείται σε επίπεδα χαμηλότερα από εκείνη που έχουν ανταγωνιστικά μοντέλα με αντίστοιχες δυνατότητες. Η έκδοση με αποθηκευτικό χώρο 64 GB είναι στα 499 ευρώ, ενώ στα 599 ευρώ είναι η έκδοση με τα 128 GB. Με δεδομένο τι προσφέρει, οι τιμές είναι άκρως ανταγωνιστικές.