Έμειναν 520 μέρες στο «διάστημα»!

Έμειναν 520 μέρες στο «διάστημα»!

Στην Ρωσική Ακαδημία Επιστημών τις προηγούμενες 520 μέρες, γινόταν ένα πείραμα με κεντρικό πρόσωπο τον άνθρωπο. Ένα πείραμα το οποίο είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα.

 

Σκοπός των επιστημών είναι κάποια στιγμή να υπάρξει δυνατότητα να κατακτηθεί ο πλανήτης Άρης με σκοπό κάποια στιγμή να γίνει κατοικήσιμος.

Μέχρι τότε, πρέπει να γίνουν κάποια βήματα προς την υαλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Το πείραμα ονομάστηκε «Mars500» και αφορούσε έξι άνδρες οι οποίοι έμειναν για 520 μέρες σε ένα ομοίωμα διαστημικού σκάφους, προσομοιώνοντας έτσι, ένα ταξίδι στον Άρη καθώς τόσος χρόνος απαιτείται.

Αυτό το εγχείρημα έγινε με σκοπό να διαπιστωθούν οι ανθρώπινες αντοχές από αυτό το πολύμηνο ταξίδι, αλλά και να καταγραφτούν οι επιπτώσεις που θα είχε στον ανθρώπινο οργανισμό και νοημοσύνη ένα τέτοιο εγχείρημα.

Οι συνθήκες ήταν 100% αληθινές καθώς τόσο η διαβίωση, όσο το φαγητό και η τηλεπικοινωνία ήταν απόλυτα προσημειωμένη για ένα τέτοιο ταξίδι.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, το πώς πέρασαν οι έξι άνδρες (τρεις Ρώσοι, δύο Ευρωπαίοι και ένας Κινέζος) στο πείραμα το οποίο τους έκανε κατά 100.000 δολάρια πλουσιότερους.

Video 1

Έμειναν 520 μέρες στο «διάστημα»!