ΕΛΛΑΔΑ

Σε ποιο ελληνικό χωριό βρίσκεται ο «δρόμος της αγάπης»;

Σε ποιο ελληνικό χωριό βρίσκεται ο «δρόμος της αγάπης»;

Από τις πιο ρομαντικές βόλτες της ορεινής Αρκαδίας είναι ο «δρόμος της αγάπης» στη Βυτίνα. Αξίζει μια επίσκεψη!

Η διαδρομή μπορεί να μην παίρνει πολύ ώρα, ωστόσο είναι άκρως απολαυστική.

Ακολουθήστε το διάσημο δρόμο κάτω από τα αρωματικά σφενδάμια και τους πλάτανους απολαμβάνοντας τη μουσική παράσταση... των πουλιών, που τιτιβίζουν ασταμάτητα.

Ο «δρόμος της αγάπης» δεν πήρε το όνομά του μόνο επειδή είναι σήμερα πολύ αγαπητός στους ερωτευμένους επισκέπτες της Βυτίνας. Ονομάζεται έτσι από πολύ παλιά, όταν οι νέοι έκαναν το περίπατό τους πρωτογνωρίζοντας τους μελλοντικούς τους συζύγους και ανταλλάσοντας ερωτικά βλέμματα και μηνύματα, σύμφωνα πάντα με τα αυστηρά ήθη της εποχής.

Περπατήστε και φανταστείτε τις κυρίες και τις δεσποινίδες της Βυτίνας με τα φανταχτερά καπέλα, τα εντυπωσιακά φορέματα και τις πολύχρωμες ομπρέλες.

Όταν πια τελειώσει ο ωραίος περίπατος σας, συνεχίστε την βόλτα σας στη δυτική πλευρά της Βυτίνας όπου βρίσκεται το λεγόμενο Παλαιό Χωριό, και οι ιστορικές εκκλησίες των Αγίων Αποστόλων (του 1831 με εξαιρετικό ξυλόγλυπτο τέμπλο) και της Κοίμησης της Θεοτόκου του 1847. Μπείτε σε ένα παλιό παραδοσιακό ταβερνάκι και απολαύστε ένα ωραίο κόκκινο κρασί με ντόπια πίτα.

Και φυσικά πιείτε στην υγειά του «δρόμου της αγάπης» και της δική σας αγάπη!

Σχετικές ειδήσεις