ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι: Είναι επίσημο - Επιστρέφει στην Βρετανία στις 8 Μαΐου - Τι θα κάνει η Μέγκαν

Πρίγκιπας Χάρι: Είναι επίσημο - Επιστρέφει στην Βρετανία στις 8 Μαΐου - Τι θα κάνει η Μέγκαν

Επίσημη ανακοίνωση από το Ίδρυμα Invictus Games επιβεβαιώνει την παρουσία του πρίγκιπα Χάρι στις 8 Μαΐου στο Λονδίνο στην πρώτη του επίσκεψη μετά την αποκάλυψη της Κέιτ Μίντλετον ότι διαγνώστηκε με καρκίνο

Ο πρίγκιπας Χάρι θα επιστρέψει τελικά στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα Invictus Games, που μάλιστα φέτος έχουν την 10η επέτειό τους.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Χάρι μετά την αποκάλυψη της Κέιτ Μίντλετον ότι πάσχει από καρκίνο.

Εκπρόσωπος των Invictus Games επιβεβαίωσε ότι ο Δούκας του Σάσεξ θα παρευρεθεί στη Λειτουργία των Ευχαριστιών στον Καθεδρικό ναό Αγίου Παύλου την Τετάρτη 8 Μαΐου, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει εάν θα συνοδεύεται από την σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ.

Αναμένεται δε να προχωρήσει σε ανάγνωση στην εκδήλωση, που σηματοδοτεί μία δεκαετία από την ίδρυση των αγώνων, ένα αθλητικό γεγονός για τραυματίες και άρρωστους στρατιωτικούς και βετεράνους. Ο ηθοποιός Ντάμιαν Λούις αναμένεται επίσης να απαγγείλει το ποίημα Invictus στον ναό του Αγίου Παύλου, για την επέτειο των αγώνων.

Η εκδήλωση έρχεται ενώ ο Χάρι εμπλέκεται σε μία νομική διαμάχη σχετικά με την προσωπική του ασφάλεια, όποτε επισκέπτεται την Βρετανία, που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους Βρετανούς.

Η επίσκεψή του επίσης είναι η πρώτη από το τελευταίο του ταξίδι τον Φεβρουάριο, όπου έμεινε στη χώρα για μόλις 26 ώρες, μετά την ανακοίνωση του βασιλιά Κάρολου ότι διαγνώστηκε με καρκίνο.

Βασιλικοί εμπειρογνώμονες θεωρούν απίθανη μία συνάντηση του πρίγκιπα Χάρι με την Κέιτ Μίντλετον, η οποία στις 22 Μαρτίου με βιντεοσκοπημένο μήνυμα αποκάλυψε τη δική της μάχη με την ασθένεια. Ο Τομ Μπόουερ δήλωσε στην Daily Mail: «Είμαι σίγουρος ότι δεν θα δει την Κέιτ. Αλλά για να διαβεβαιώσει τους τίτλους του και τα δικαιώματά του θα κάνει τεράστια προσπάθεια να τον δουν να επισκέπτεται τον πατέρα του. Θα εκπλαγώ εάν είναι μαζί του η Μέγκαν»

Ο βασιλικός σχολιαστής Ρίτσαρντ Φιτζουίλιαμς πρόσθεσε: «Η Κάθριν υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία και δεδομένου του πόσο βαθύ είναι το ρήγμα μου φαίνεται απίθανο (σ.σ. να συναντηθούν)». «Η μόνη ελπίδα συμφιλίωσης είναι ότι θα συνέβαινε ιδιωτικά και δεν θα το γνωρίζαμε», σημειώνει.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, μία σοβαρή ασθένεια κάποιες φορές μπορεί να φέρει μεγάλη αλλαγή στις οικογενειακές σχέσεις.

Ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των Invictus Games αναφέρει: «Το Ίδρυμα Invictus Games θα γιορτάσει τα 10 χρόνια που αλλάζει και σώζει ζωές με μία "Λειτουργία Ευχαριστιών" στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στις 8 Μαΐου. Θα είναι μαζί μας ο προστάτης μας, ο πρίγκιπας Χάρι, Δούκας του Σάσεξ, ο ηθοποιός Ντάμιαν Λούις και μέλη της παγκόσμιας κοινότητας των Invictus για να τιμήσουν την περίσταση».

Η Μέγκαν Μαρκλ δεν αναφέρεται πουθενά και είναι πολύ πιθανό ότι θα παραμείνει στις ΗΠΑ, αφού μάλιστα δύο ημέρες πριν το γεγονός είναι τα πέμπτα γενέθλια του γιου τους Άρτσι.