ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα ανάμεσα στους 10 κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς

Η Αθήνα ανάμεσα στους 10 κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς

Είκοσι προορισμοί έδωσαν μάχη για να κερδίσουν τον τίτλο του Καλύτερου Ευρωπαϊκού προορισμού για το 2015!

Μετά από 3 εβδομάδες ψηφοφορίας, το Μπορντό φιγουράρει στην κορυφή της λίστα, ενώ η Λισαβόνα και η Αθήνα συμπληρώνουν την τριάδα των καλύτερων προορισμών στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρεται στο europeanbestdestinations.com, την ιστοσελίδα που διενήργησε την ψηφοφορία, η Αθήνα θεωρείται το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού.

Με το πέρασμα των χρόνων, πλήθος κατακτητών κατέλαβαν την Αθήνα, μοναδικά, υπέροχα μνημεία δημιουργήθηκαν με αποτέλεσμα μια σπάνια ιστορική αύρα να είναι εμφανής παντού στην πόλη. Το σύγχρονο αστικό τοπίο της πόλης αντανακλά την συναρπαστική ιστορία της, το πολυ-πολιτισμικό σύγχρονο πρόσωπο της, καθώς και την υποδομή και τις εγκαταστάσεις.

Με άλλα λόγια, η Αθήνα είναι ένας must προορισμός που συνδυάζει τις σύγχρονες αστικές καινοτομίες με την ιστορία, τον πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Την λίστα των προορισμών που ξεχώρισαν συμπληρώνουν η Βαλέτα, η Ρίγα, οι Βρυξέλλες ενώ η Βαρκελώνη, η Ρώμη, η Βιέννη, η Κωνσταντινούπολη και η Μαδρίτη βρέθηκαν εκτός της πρώτης δεκάδας. Συνολικά, 244.696 άνθρωποι ψήφισαν και επηρέασαν το αποτέλεσμα με την επιλογή τους.
Αναλυτικά η λίστα

1. Μπορντό
2. Λισαβόνα
3. Αθήνα
4. Βαλέτα Μάλτας
5. Ρίγα
6. Ζάγκρεμπ
7. Λιουμπλιάνα
8. Ίνσμπουργκ
9. Μιλάνο
10. Βρυξέλλες