ΕΛΛΑΔΑ

Οι δέκα καλύτερες παραλίες της Ελλάδας (photos)

Οι δέκα καλύτερες παραλίες της Ελλάδας (photos)

Πολυφωτογραφημένες με γαλάζια ή πράσινα νερά, με βότσαλο ή ψιλή άμμο, αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα, πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες!

Με τεράστια ακτογραμμή, η χώρα μας διαθέτει 395 παραλίες βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία. Όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο το να ξεχωρίσεις τις καλύτερες δεν είναι και εύκολο, αφού όλες έχουν τη χάρη τους.

Ωστόσο, διαλέξαμε δέκα από τις καλύτερες ελληνικές παραλίες για ονειρεμένες καλοκαιρινές διακοπές πάνω στο κύμα.

Οι δέκα καλύτερες ελληνικές παραλίες:

1. Παραλία Super Paradise, Μύκονος: Οι παραλίες της Μυκόνου έχουν κερδίσει τη φήμη των καλύτερων παραλιών σε ολόκληρο το Αιγαίο χάρη στα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά τους. Μια από τις πιο εντυπωσιακές είναι το Super Paradise. Ένας τεράστιος αμμώδης όρμος με διάφανα πράσινα και τιρκουάζ νερά.

super paradise

2. Παραλία Λαλάρια, Σκιάθος: Σήμα κατατεθέν του νησιού, με πανέμορφο φυσικό τοπίο, κέρδισε επάξια τον τίτλο της ωραιότερης παραλίας, που έγινε γνωστή στα πέρατα της γης.

3. Παραλία Σαρακήνικο, Μήλος: Λευκά ηφαιστειακά βράχια μαλακά σαν κιμωλία, με σχήματα που θυμίζουν γλυπτά. Ένας βαθύς όρμος με πράσινα νερά, που όσο βαθαίνουν τόσο αποκτούν αποχρώσεις του μπλε. Το Σαρακήνικο είναι μια παραλία... φαινόμενο.

4. Παραλία Κολυμπήθρες, Πάρος: Η διάσημη παραλία στον όρμο της Νάουσας έχει υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά, αμμώδεις ορμίσκους και γκριζωπά βράχια σμιλεμένα από τον άνεμο και τα κύματα.

5. Παραλία Ναυάγιο, Ζάκυνθος: Η παραλία όπου προσάραξε ένα καράβι, αποτελεί ένα εντυπωσιακό σκηνικό με τους κάθετους λευκούς βράχους, τα τιρκουάζ νερά και τη λευκή άμμο.

6. Παραλία Μύρτος, Κεφαλονιά: Κοντά στην Άσσο και μόλις 30χλμ. από το Αργοστόλι θα γνωρίσετε την πιο διάσημη παραλία της Κεφαλονιάς και μια από τις ομορφότερες της Ελλάδας. Λευκή άμμος και ψιλό βότσαλο, βαθυγάλανα νερά και οι απόκρημνοι γκρεμοί συνθέτουν το σκηνικό.

canal dmaour

7. Παραλία Canal D'amour, Κέρκυρα: Ανάμεσα στο Σιδάρι και τους Περουλάδες απλώνεται το εντυπωσιακό τοπίο με τα γαλαζοπράσινα νερά, τα λευκά βράχια-γλυπτά, τις σπηλιές και τις μικρές παραλίες.

8. Παραλία Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα: Το Πόρτο Κατσίκι, με τον επιβλητικό κάθετο βράχο του που βάφεται πορτοκαλί την ώρα του ηλιοβασιλέματος, έχει ψηφιστεί ως μια από τις έξι καλύτερες παραλίες της Μεσογείου.

9. Παραλία Μπάλος, Κρήτη: Η άμμος εδώ λάμπει με λευκές και κόκκινες αποχρώσεις, ενώ στα νερά συναγωνίζονται οι πιο απίθανες αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου.

10. Παραλία Βοϊδοκοιλιά, Πελοπόννησος: Το ημικύκλιο, που σχηματίζει η λευκή άμμος που περιβάλλει τα εντυπωσιακά πρασινογάλαζα νερά, μοιάζει να έχει γίνει με διαβήτη

Με πληροφορίες από το discovergreece