ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Στην Τενερίφη για μέρες μαγικές (photos)

Στην Τενερίφη για μέρες μαγικές (photos)

Tα Κανάρια (ισπανικά: Islas Canarias), είναι μια σειρά νησιών με έκταση 7.446,95 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Βρίσκονται ΒΔ. της Αφρικής στον Ατλαντικό Ωκεανό και μόλις 350 περίπου μίλια δυτικά των ακτών του Μαρόκου.

Ένα εξ αυτών είναι η Τενερίφη, όπου οι εναλλαγές των τοπίων θα σας ενθουσιάσουν. Απέραντες ακτές, μολυβένιες ηφαιστειογενείς παραλίες, εκπληκτική κουζίνα. Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν γράψει για τις Καναρίους Νήσους, στις οποίες βρίσκεται και η Τενερίφη. πως πρόκειται για « Κήπο των Εσπερίδων». Σύμφωνα με τον Ομηρο και τον Ησίοδο εκεί αναπαύονταν οι ψυχές των ηρώων.
Στην Τενερίφη έχει καλοκαίρι όλο το χρόνο. Αυτό κι αν είναι επιχείρημα για να την επισκεφθείτε.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα παζάρια που στήνονται στους δρόμους με τους αφρικανούς να πουλάνε χειροποίητες ζώνες, ξυλόγλυπτες μάσκες, μπιζού από ελεφαντόδοντο. Μια επίσκεψη στην κλειστή αγορά τροφίμων, La Racova, θα σας ενθουσιάσει. Τα τροπικά φρούτα δεν έχουν τελειωμό.

Επιστροφή στη φύση


Πάρκα παντού! Το Loro Park, τροπικό και πελώριο φιλοξενεί άγρια ζώα και πουλιά, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία τροπικών φυτών και ορχιδέας.
Στα χωριά της Τενερίφης και συγκεκριμένα στο Icod de los Vinos, θα δείτε το Drago Milenario (Δρακόδενδρο 1.000 ετών!). Αφού βγάλετε την καθιερωμένη φωτογραφία δίπλα του μια βόλτα στο όρος Ντελ Τέιδε είναι ό,τι χρειάζεστε. Ένα πευκοδάσος, που αξίζει να επισκεφθείτε και θα το θυμάστε σε όλη σας τη ζωή.


Photos: Ioana Budeanu

Σχετικές ειδήσεις