TRAVEL

Ντόχα: Το λαμπερό «κόσμημα» του Κατάρ (photos)

Ντόχα: Το λαμπερό «κόσμημα» του Κατάρ (photos)

Μία πόλη - στολίδι με λατρεία προς το υπερβολικό

Η πρωτεύουσα και παράλληλα μεγαλύτερη πόλη του Κατάρ βρίσκεται στην ανατολική ακτή της χερσονήσου και του Περσικού κόλπου. Η Ντόχα πήρε το όνομά της από την αραβική λέξη «ad-dawha» που σημαίνει «το μεγάλο δέντρο». Σημείο αναφοράς είναι ένα σπουδαίο δέντρο που πρέπει να βρισκόταν στο χώρο, όπου αρχικά βρισκόταν το μικρό ψαροχώρι που εξελίχθηκε και έγινε το σημερινό στολίδι του Κατάρ.

Αν επισκεφθείς ή έστω δεις φωτογραφίες από την Ντόχα, εύκολα θα καταλάβεις τη λατρεία προς το υπερβολικό και την πολυτέλεια στην αρχιτεκτονική της πόλης, που πολλές φορές αγγίζει τα όρια του κιτς.

Σε κάθε περίπτωση η Ντόχα ξεχωρίζει και εντυπωσιάζει τους κατοίκους και ιδιαίτερα τους εκατομμύρια τουρίστες που την επισκέπτονται ετησίως. Πέρα όμως από τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες και τα κτήρια, η πρωτεύουσα έχει να επιδείξει και πολιτισμό.

Τρανό παράδειγμα, το εντυπωσιακό Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης. Σχεδιασμένο σύμφωνα με τα ισλαμικά αρχιτεκτονικά πρότυπα από τον φημισμένο Κινεζοαμερικανό αρχιτέκτονα Ι. Μ. Πέι και χτισμένο το 2008 σε ένα τεχνητό νησί στην άκρη του λιμανιού της Ντόχα, συγκεντρώνει Ισλαμικές συλλογές από όλο τον κόσμο και θεωρείται ως ένα από τα πληρέστερα μουσεία στο είδος του.

Αν σου αρέσει το διαφορετικό, τότε η Ντόχα σίγουρα θα πρέπει να μπει στη λίστα σου για ένα από τα επόμενα ταξίδια σου…

Πηγή πληροφοριών: travelstories.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Ανατροπή! Αυτοί θα πάρουν τον «μποναμά» τα Χριστούγεννα

Συντάξεις: Πόσο ανεβαίνουν αναδρομικά – Αυτά είναι τα νέα ποσά (Αναλυτικοί πίνακες)