TRAVEL

Αυτές θα είναι οι κυρίαρχες τάσεις στα ταξίδια και τον τουρισμό το 2021

Αυτές θα είναι οι κυρίαρχες τάσεις στα ταξίδια και τον τουρισμό το 2021

Το 2020 ήταν αναμφίβολα η χρονιά που ταξιδέψαμε λιγότερο και το σίγουρο είναι πως τα νέα δεδομένα στη ζωή μας, έχουν επηρεάσει σημαντικά τον τομέα του τουρισμού.

Πώς θα ταξιδέψουμε, λοιπόν, μετά την πανδημία; Ποιες είναι οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν στα ταξίδια το 2021; Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας της Booking.com, αναφορικά με τις προβλέψεις για τις κορυφαίες τάσεις στον τουρισμό το 2021 έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Με βάση τις απαντήσεις 20.000 ταξιδιωτών σε 28 χώρες του κόσμου, η έρευνα μας αποκαλύπτει ουσιαστικά τις επικρατέστερες επιλογές στα ταξίδια για το νέο έτος. Το σίγουρο είναι πως το 65% των ερωτηθέντων, εμφανίζεται ιδιαίτερα ανυπόμονο να ταξιδέψει ξανά, με το 46% να δίνει έμφαση στην ευελιξία, σε ό,τι αφορά στις αεροπορικές κρατήσεις και την οργάνωση του ταξιδιού.

Τα εγχώρια, οικογενειακά ταξίδια σε πρώτο πλάνο

Η πανδημία κράτησε πολλές οικογένειες μακριά το 2020. Αυτός είναι ο λόγος που τους επόμενους 12 μήνες, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι θα προτιμήσουν να ταξιδέψουν σε πρώτη φάση εντός της χώρας τους, προκειμένου να επανασυνδεθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, με το ποσοστό των ερωτηθέντων στη συγκεκριμένη περίπτωση να «αγγίζει» το 47%.

Στροφή στον βιώσιμο τουρισμό

Ο βιώσιμος τουρισμός αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα κυρίαρχα trends όσον αφορά στα ταξίδια τη δεκαετία του 2020 και όπως φαίνεται, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι θα στραφούν σε αυτόν μετά την πανδημία. Για την ακρίβεια, πάνω από τους μισούς συμμετέχοντας στην έρευνα της Booking.com, εμφανίστηκαν θετικοί στο ενδεχόμενο να οργανώσουν ένα ταξίδι, βάζοντας σε πρώτο πλάνο το θέμα της βιωσιμότητας, με το 48% μάλιστα να είναι πρόθυμο να επισκεφτεί περισσότερο εναλλακτικούς και λιγότερο τουριστικούς προορισμούς.

Συνδυάζοντας το ταξίδι με την εργασία

Η τηλεργασία φαίνεται ότι έχει κάνει πολλούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο να αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους εξερεύνησης. Πολλοί είναι, λοιπόν, εκείνοι οι οποίοι σκέφτονται ήδη να οργανώσουν ένα ταξίδι σε έναν προορισμό και να το συνδυάσουν με την τηλεργασία. Συγκεκριμένα, το 37% των ερωτηθέντων αποκάλυψε ότι προσπαθεί ήδη να οργανώσει μία απόδραση σε έναν προορισμό, στον οποίο θα συνδυάσει την απόλαυση του ταξιδιού με την εργασία.

Οι απλές απολαύσεις δίπλα στη φύση σε πρώτο πλάνο

Όπως ήταν επόμενο, πολλοί είναι οι ταξιδιώτες που εμφανίζονται αποφασισμένοι να αποφύγουν τους ιδιαίτερα δημοφιλείς και τουριστικούς προορισμούς το 2021. Για τους περισσότερους, λοιπόν, ένα ταξίδι κοντά στη φύση αποτελεί την ιδανική επιλογή για την εποχή μετά τον Covid-19. Η πεζοπορία φαίνεται να «κερδίζει» την πλειονότητα των ερωτηθέντων, με το 94% να δηλώνει πως θα ήθελε να συνδυάσει τις πεζοπορικές περιηγήσεις κοντά στη φύση, στο επόμενο ταξίδι του.

Επενδύοντας στην ασφάλεια

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα της Booking, η ασφάλεια θα αποτελέσει το βασικό ζητούμενο για τους ταξιδιώτες, ακόμη και μετά την πανδημία. Πιο αναλυτικά, το 79% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα, απάντησε ότι θα λάβει περισσότερες προφυλάξεις την επόμενη φορά που θα ταξιδέψει, με το 70% να βάζει την υγιεινή σε πρώτο πλάνο, σε ό,τι αφορά στη διαμονή του σε κάποιο κατάλυμα ή ξενοδοχείο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.