TRAVEL

Αυτοί είναι οι προορισμοί στους οποίους θα ταξιδέψουν οι Αμερικανοί το 2021

Αυτοί είναι οι προορισμοί στους οποίους θα ταξιδέψουν οι Αμερικανοί το 2021

Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς δηλώνουν πως θέλουν να ταξιδέψουν το καλοκαίρι του 2021 για να απολαύσουν τις διακοπές τους σε μαγικούς προορισμούς. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε το Skyscanner, οι Αμερικανοί πολίτες μάλιστα χαρακτηρίζουν «προτεραιότητα» το ταξίδι μέσα στο 2021 και ειδικά ένα μεγάλο ταξίδι με την οικογένειά τους και με σκοπό την αναψυχή, τη χαλάρωση και την ξεκούραση.

Όσο για το τι επιδιώκουν να κερδίσουν από ένα τέτοιο ταξίδι και τι αναζητούν; Οι περισσότεροι απαντούν «μαγικές αναμνήσεις», «αναγεννητικά ταξίδια», «ταξίδια για σπορ» και «ταξίδια σε αγαπημένους προορισμούς όπως η Νέα Υόρκη». Ο τομέας όμως που κερδίζει τη μερίδα του λέοντος στις προτιμήσεις των Αμερικανών για το 2021 είναι οι παραλιακοί προορισμοί, στο top-3 των οποίων κατατάσσουν την Καλιφόρνια, την Ελλάδα και τις Βαλεαρίδες Νήσους της Ισπανίας!

Καλιφόρνια, με τη λάμψη του star system

Η Καλιφόρνια είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πολιτεία των ΗΠΑ και μία από τις πλουσιότερες, καθώς εκεί βρίσκεται η έδρα των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο. Πρωτεύουσα είναι το Σακραμέντο όμως σαφώς διασημότερες πόλεις είναι το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο ακόμα και το Σαν Ντιέγκο. Η ακτή της Καλιφόρνιας στον Ειρηνικό Ωκεανό, που περιλαμβάνει περιοχές όπως το Μαλιμπού, για παράδειγμα, είναι πόλος έλξης για ανθρώπους από όλο τον κόσμο που γεμίζουν τη χρυσή αμμουδιά είτε για να απολαύσουν το σερφ και άλλα αθλήματα, είτε απλώς για να χαζέψουν τους διασημότερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ να βρίσκονται δίπλα τους!

Θεωρείται must να διασχίσει κάθε επισκέπτης τη διάσημη λεωφόρο Πασίφικ Κόουστ με κάμπριο και Μπιτς Μπόις στη διαπασών, ενώ η πασίγνωστη επιγραφή του Χόλιγουντ είναι επίσης εντυπωσιακή. Το ίδιο και οι απέραντοι αμπελώνες στη Νάπα, το Εθνικό πάρκο Σεκόγια, το τραμ του Σαν Φρανσίσκο και το νησάκι – φυλακή Αλκατράζ, η Σίλικον Βάλεϊ όπου χτυπά η καρδιά της τεχνολογίας και αμέτρητες άλλες επιλογές, που κάνουν ακόμα και τις 20 μέρες λίγες για να μπορέσει κάποιος να απολαύσει τα… «βασικά».

Ελλάδα

Η Ελλάδα για τους Αμερικανούς είναι δημοφιλέστατος προορισμός. Εκτός του ότι είναι πολύ πιθανό να γνωρίζονται προσωπικά με κάποιον Έλληνα ομογενή και μέσω αυτού να έχουν μάθει τα καλύτερα για τη χώρα, η ομορφιά των ελληνικών νησιών τους συγκινεί βαθιά – πιθανώς διότι πρόκειται για κάτι εκ διαμέτρου αντίθετο με όσα έχουν συνηθίσει. Οι τεράστιες κλίμακες μιας χώρας όπως οι ΗΠΑ δεν υπάρχουν ούτε στα μεγαλύτερα ελληνικά νησιά, όπου τα γραφικά σπίτια, τα σοκάκια, οι σχεδόν «ιδιωτικές» παραλίες με τα τιρκουάζ νερά κερδίζουν και τους πιο απαιτητικούς. Οι Αμερικανοί επίσης λατρεύουν την ελληνική κουζίνα και κυρίως, τον ελληνικό τρόπο διασκέδασης, που τους επιτρέπει να αγγίξουν ή και να ξεπεράσουν, τα όριά τους!

Βαλεαρίδες Νήσοι

Οι Βαλεαρίδες Νήσοι είναι σύμπλεγμα έντεκα νησιών συνολικά, στη δυτική Μεσόγειο, από τα οποία ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει δύο: Τη Μαγιόρκα και την Ίμπιζα, το… συνώνυμο των ξέφρενων πάρτι και της ατέλειωτης διασκέδασης. Όσο κι αν πράγματι αυτό ισχύει όμως, οι Βαλεαρίδες είναι πανέμορφα νησιά, με φυσικές ομορφιές, παραλίες και ενδοχώρα, παραδοσιακούς οικισμούς αλλά και πολυτελέστατες ξενοδοχειακές μονάδες, που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος, ακόμα και αν σκοπός του είναι να μην επισκεφθεί… κανένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης! Ατελείωτες παραλίες με τα τιρκουάζ νερά και χρυσαφένιες αμμουδιές, μυστικά σπήλαια, υπόγειες λίμνες είναι μερικά μόνο από όσα προσφέρει απλόχερα η φύση στην περιοχή αυτή, που παρά τις ορδές τουριστών διατηρεί ανέγγιχτη τη φυσική της ομορφιά.

Η Μαγιόρκα συνδυάζει τα πάντα: Ορεινά τοπία, παραδοσιακούς οικισμούς, απίστευτες παραλίες, μοναδικό ηλιοβασίλεμα στην πρωτεύουσα Πάλμα ντε Μαγιόρκα και κοσμοπολίτικες βόλτες στα πανέμορφα δρομάκια της. Η Ίμπιζα συγκεντρώνει νεολαία, κατά κύριο λόγο, όμως η πυκνή βλάστηση στο βόρειο τμήμα της είναι πόλος έλξης για κάθε ηλικία. Η Μινόρκα, το τρίτο μεγαλύτερο νησί, θεωρείται «ησυχαστήριο» σχετικά με τις πολύβουες γειτόνισσές της. Σύμφωνα με την UNESCO πρόκειται για «Απόθεμα της Βιόσφαιρας», καθώς οι υγρότοποι και τα μοναδικά αρχαιολογικά μέρη της θεωρούνται μοναδικά. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Φορμεντέρα, ένα πολύ μικρό νησάκι, το πιο νότιο του συμπλέγματος των Βαλεαρίδων, με αμμώδεις παραλίες και μοναδικής ομορφιάς θάλασσα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.