TRAVEL

Μονοήμερη στη Λίμνη Τσιβλού, δυο ώρες από την Αθήνα

Μονοήμερη στη Λίμνη Τσιβλού, δυο ώρες από την Αθήνα
hikingexperience.gr

Όμορφα τοπία, φιλόξενοι άνθρωποι και καλό φαγητό

Ξεκινάς γύρω στις 8 το πρωί και γύρω στις 10 και κάτι είσαι σε ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο. Καταπράσινες διαδρομές, αλπικές εικόνες και μια λίμνη… όνειρο.

Η λίμνη Τσιβλού. Πρόκειται για μια από λίγες ορεινές και αρκετά εντυπωσιακές λίμνες της Πελοποννήσου.

Δημιουργήθηκε το 1913, όταν μια μεγάλη κατολίσθηση έφραξε την κοίτη του ποταμού Κράθη και γκρέμισε σχεδόν το μισό χωριό Τσιβλός.

Η διαδρομή στη λίμνη Τσιβλού και η πρώτη εικόνα

Κατευθυνόμενος στην εθνική Αθηνών – Πατρών και στο ύψος της Ακράτας θα στρίψεις δεξιά. Στη συνέχεια θα ακολουθήσεις τις πινακίδες για λίμνη Τσιβλού σε μια υπέροχη διαδρομή.

Ένας φιδογυριστός δρόμος μέσα στα έλατα με συχνή θέα στον Κορινθιακό κόλπο θα σε οδηγήσει σε ένα μέρος μαγικό. Μετά από 28 χιλιόμετρα θα φτάσεις στη λίμνη Τσιβλού. Τα γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης και τα αγέρωχα έλατα του Χελμού δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό.

Αρκετά θα χρειαστείς πολύ ώρα για να θαυμάσεις αυτό το όμορφο τοπίο που δημιούργησε μόνη της η φύση. Η λίμνη Τσιβλού είναι φωλιασμένη ανάμεσα σε καταπράσινες βουνοπλαγιές σε υψόμετρο 754 μέτρων. Αυτό εξηγεί και την αλπική ομορφιά της.

Περπάτημα και φωτογραφίες με υπέροχο φόντο

Αφού βγάλεις σίγουρα αμέτρητες φωτογραφίες σε αυτό το εντυπωσιακό φόντο μπορείς να ξεκινήσεις το περπάτημα κατά μήκος της ακτής της. Ο περίπατός σου θα συνοδεύεται από μικρές στάσεις αφού όλο και κάτι θα σου τραβήξει την προσοχή. Θα δεις κορμούς δέντρων να αναδύονται μέσα από τη λίμνη, μερικά ξεχασμένα βαρκάκια και μικρά ανοίγματα για να κάτσεις. Αν τώρα σου αρέσει το ποδήλατο, θα απογοητευτείς αν δεν το έχεις πάρει μαζί σου από την Αθήνα. Το περπάτημα στην όχθη και η εξερεύνηση θα σου πάρει περίπου 2,5 ώρες αν κάνεις και στάσεις.

Πηγή: exploringgreece.tv