TRAVEL

Λευκάδα: Εντυπωσιακές εικόνες από τον «κρυμμένο παράδεισο» στον Άγιο Νικήτα

Λευκάδα: Εντυπωσιακές εικόνες από τον «κρυμμένο παράδεισο» στον Άγιο Νικήτα
Η παραλία του «Αγίου Νικήτα».
INTIME NEWS / ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ

Μια ανάσα από την Λευκάδα και σε απόσταση 12 χιλιομέτρων, υπάρχει ένας κρυμμένος παράδεισος που πρέπει να επισκεφθείς.

Στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού της Λευκάδας και σε απόσταση περίπου 12 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας είναι «κρυμμένος» ένας θαλάσσιος παράδεισος που ακούει στο όνομα «Άγιος Νικήτας».

Ο Άγιος Νικήτας είναι ο πιο τουριστικά ανεπτυγμένος οικισμός στην Δυτική Λευκάδα και αυτό χάρη στη μαγευτική παραλία του. Η παραλία μπορεί να είναι μικρή, αλλά είναι θαυμάσια. Τα στοιχεία που καθιστούν τον Άγιο Νικήτα διάσημο, είναι η αμμουδιά και τα κρυστάλλινα νερά.

Δίπλα ακριβώς στον Άγιο Νικήτα βρίσκεται η παραλία «Μύλος» και η παραλία «Αμμουδούλα», ενώ πριν φτάσετε στον Άγιο Νικήτα σε όλη την δεξιά πλευρά του δρόμου υπάρχει η παραλία «Πευκάκια».

Πως θα πάτε στον «Άγιο Νικήτα»

Για να φτάσει κανείς στην παραμυθένια παραλία του «Αγίου Νικήτα» θα πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο για τη δυτική ακτή της Λευκάδας διασχίζοντας όμορφα χωριουδάκια και καταπράσινα τοπία. Στο τέλος της διαδρομής ξεπροβάλλει το χωριό του Αγίου Νικήτα. Πρόκειται για έναν οικισμό χτισμένο στον όρμο ο οποίος προκαλεί γοητεία λόγω της εξαίσιας τοποθεσίας του και του παραδοσιακού του χαρακτήρα.